В обществото има мнение, че при дълго въздържание от секс

...
В обществото има мнение, че при дълго въздържание от секс
Коментари Харесай

Психолог развенча митовете за дългото въздържане от секс

В обществото има мнение, че при дълго самоограничение от секс в тялото настава застой на кръвта. Дали това е правилно? Известната психоложка Каролина Путинцева развенча някои от най-широко публикуваните легенди за въздържането от секс и до какъв брой здравословно или нездравословно може да бъде то.
Според психолога няма такова нещо като „ секс за здраве “. Тя е сигурна, че тази фраза се произнася от тези, които заменят същинските си потребности от фамилиарност с желанието да бъдат с сътрудник най-малко за известно време.
„ Ако половата възбуденост е насъбрана, само че няма обособяване нито по време на секс, нито по време на самозадоволяване, тялото може да го получи единствено. Например, оргазъм може да се случи насън “, сподели Путинцева.
Няма ясни граници и правила какъв брой постоянно човек би трябвало да прави сексуален живот. Много фактори въздействат върху това: здравословното положение, равнището на либидото, религиозните убеждения, изясни тя.
В мрежата се популяризират клюки, че при дълъг отвод от секс в региона на таза се получава застой на кръвта. Това е единствено един от митовете, сподели Путинцева.
Според нея, даже в случай че човек е възбуден и кръвта нахлува в гениталиите, това не значи, че тук и в този момент е належащо да се получи полово освобождение. Веднага щом степента на възбуденост намалее, тялото ще продължи да работи в нормалния си темп.
По-добре е изцяло да се откажете от секса, в сравнение с да се занимавате с него при липса на предпочитание, да вземем за пример да угодите на колегата, обърна внимание психологът-сексолог. Такава непосредственост няма да донесе наслада, само че може да утежни психическото положение. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР