В обсега на проверките ще попаднат и придобитите жилища и

...
В обсега на проверките ще попаднат и придобитите жилища и
Коментари Харесай

Чужди служби ровят имоти на аферистката Ружа Игнатов...

В обсега на инспекциите ще попаднат и добитите жилища и офиси от Ружа Игнатова в България. В предходни материали, оповестени във Фрог нюз към този момент описахме схемите, основани от ловката Игнатова. Вече са известни огромна част от нейните връзки в България, най-много в политическите и прокурорските среди, които преди време и сътвориха условия да се измъкне от немското и американското правораздаване и да излети от София в незнайна посока.

Преди това обаче тя съумява да трансферира недвижимите си парцели на компания на известния финансов специалист Емил Хърсев. Хърсев не отхвърля този факт, само че отхвърля да разкрие детайлности, базирайки се на конфиденциалност. Такава обаче в българското законодателство няма. Неговото пояснение е, че той съставлява някакъв клиент, пази фирмена загадка и той се явява в ролята на медиатор на този клиент. Така ли другояче обаче точно Хърсев е индивидът, който носи отговорността за въпросните покупко-продажби.

И различен случай концентрира публичното внимание. Според Имотния указател Хърсев е платил над 2 млн. лв., с цел да се снабди с апартамент в центъра на София. Оказва се, че това е парцел на банкера Цветан Василев, намиращ се до градинката „ Кристал “. Запознати обаче настояват, че същинският нов собственик на жилището с бронираните прозорци е човек от кръга на създателите на ВИС - братя Васил и Георги Илиеви. Баща му е бил икономически началник още по времето на Тодор Живков.

Името на Хърсев стои и зад договорката за красивия дом на тогавашния столичен кмет доктор Димитър Моллов, на площад „ Народно Събрание” 11. Сградата минава от фараонката Игнатова във компания на Емил Хърсев, като споделят, че същинският притежател още веднъж бил различен човек.

Хърсев изплува и в информациите за развода на „ фамозния “ някогашен началник на Столичното разследване Петьо Петров, прочут като Петьо Еврото с Любена Петрова – героиня в следствието на Антикорупционни фонд „ Осемте джуджета “. Като тръгнали да се развеждат Еврото и Любена почнали да трансферират скъпи парцели на компания на финансиста Емил Хърсев. Той твърди, че това било по контракт за доверително ръководство. Но многомилионните покупко-продажби пораждат подозрение за пране на пари, сочи информация на bird.bg.

През 2020 година следствие на BIRD разкри, че Любена Петрова е спечелила 1,5 милиона лв. от продажба на парцели, като в това време се е сдобила с първокласна къща в Бояна за към 2 милиона лв.. Стойността на тези имотни придобивки се разминавала фрапантно с публично заявените приходи. Името на Петрова се свързва и сВ „ Осемте джуджета “ Любена Петрова и брачният партньор й Еврото бяха уличени в скица за изнудване и завладяване на бизнес с присъединяване на юристи, висши прокурори и мутри, разкрита от предприемача Илия Златанов в серия изявленията.

Купува за 300 000 продава за 4 милиона

През 2018 година Любена Петрова се снабдява с огромна вила в с. Кладница. За къщата в полите на Витоша с 430 кв.м. разгъната застроена повърхност младата бизнес дама заплаща 313 000 лв.. Няма данни за ипотека или заем за придобиването на този парцел.

На 10 март т.г. същият парцел е продаден от съсобствениците Петьо Петров и Любена Петрова за 3 911 660 лева Купувач е компанията „ Мира Дива “ ООД, следена от финансиста Емил Хърсев. Едновременно с това „ Мира Дива “ придобива от същите продавачи апартамент от 96 кв.м. на ул. Луи Айер в София за 645 423.9 лева И тази договорка е извънредно преференциална за Любена и Еврото, защото апартаментът е добит през 2016 година от Любена единствено против 89 582.5 лева Така единствено от тези две имотни покупко-продажби фамилията „ оправдава “ над 4 милиона лв., само че това не е всичко.

Други имотни придобивки на Любена Петрова минават през две компании: „ Ел Пи Логистик “ и „ Би Ен Ди – Билд Ню Дей “. От 13 март т.г. и двете компании към този момент са благосъстоятелност на „ Мира Дива ООД. Прехвърлянето на дяловете на „ Ел Пи Логистик “ е станало против 70 000 евро, а дяловете на „ Би Ен Ди – Билд Ню Дей “ са оценени на 750 000 евро.

Тези суми са прекомерно скромни спрямо оценката на недвижимото имущество на „ Ел Пи Логистик “ и „ Би Ен Ди – Билд Ню Дей “, разказано в детайли в предходното ни следствие.

Потърсен за коментар финансистът Емил Хърсев дава отговор, че всичко е законно и няма от какво да се тормози.

Според осведомени има връзка сред трансферираните парцели на Ружа Игнатова и тези на Петьо Еврото и жена му Любена. Експерти обаче считат, че общото е единствено Емил Хърсев, който е медиатор на въпросните лица в ролята на медиатор. Същата роля той извършва и в доста други любопитни покупко-продажби с известни политици и хора с петна в биографията.

Интересен факт е, че Хърсев бе финансов консултант на някогашния длъжностен министър председател и настоящ водач на новоучредена партия Стефан Янев. Не е ясно кой е предложил финансиста на Янев, само че съгласно някои клюки, това било дело на задкулисието. Твърди се също, че и сега Хърсев бил много непосредствен с Янев и подпомагал със препоръки опитите на някогашния боен да стигне до властта.

Супер необичайно е, че българската прокуратура до момента не демонстрира никакъв интерес към активността на Ружа Игнатова на територията на Българи. Нито към връзките й с известни политици, които са разпъвали „ чадър “ над нея. Не са проверявани и методите и парите, с които е придобила скъпи парцели, нито компаниите, посредством които е ставало това. Дано в този момент, когато непознати служби и институции са се захванали да нищят незаконната мрежа и гигантското пране на пари, свързани с Игнатова и нейните приятели, в това число в България, на ярко да излязат прикриваните до момента далавери.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР