В обръщението си към депутатите той засегна въпроса за външната

...
В обръщението си към депутатите той засегна въпроса за външната
Коментари Харесай

Ковачевски: Позициите за македонската идентичност остават непроменени

В обръщението си към депутатите той засегна въпроса за външната политика. Двустранните диалози с България за активизиране на икономическото съдействие и добросъседството не престават, а историческите въпроси са оставени да бъдат решени от експертите, сподели Ковачевски.

„ Неприемливо е която и да е политическа партия да генерира невисок и на ниска цена политически маркетинг и подправен национализъм. За мен, за всички наши предшественици и генерации няма подозрение, че Гоце Делчев е един от стълбовете на македонската битка за самостоятелна и суверенна страна, както знам, че мощите му почиват и ще почиват в Скопие “, акцентира македонският министър председател.

„ Ето за какво декларациите и сходни форми на политически фолклор и политиканстване в най-лека форма са неприемливи и демонстрират сериозна алтернатива по отношение на нашето минало “, сподели той.

В началото на днешното съвещание на Народното събрание при определянето на дневния ред координаторът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицевски изиска като последната точка да бъде включена декларацията за Гоце Делчев, оповестява БГНЕС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР