В обръщение към гражданите френският държавен глава Еманюел Макрон обяви,

...
В обръщение към гражданите френският държавен глава Еманюел Макрон обяви,
Коментари Харесай

Макрон: Няма да изтрием нито едно име от историята си!

В послание към жителите френският държавен глава Еманюел Макрон разгласи, че застава твърдо против расизма, антисемитизма и дискриминирането, само че страната няма да отстранява монументи на спорни фигури от колониалната ера, съобщи „ Асошиейтид Прес “.

„ Републиката няма да изтрие нито една диря или име от историята си... няма да смъкна нито една скулптура “, разяснява президентът в отговор на наклонността управляващите и протестиращите в други европейски страни да отстраняват монументи на противоречиви персони, упреквани през днешния ден в расистски прояви и отбрана на робството. На сходно мнение е и английският министър председател Борис Джонсън, който съобщи, че Англия не може „ да поправя с фотошоп “ културния си пейзаж и да заличи елементи от историята си.

Макрон означи още, че „ адресът, името и цветът на кожата “ могат да понижат възможностите за приобщаване към френското общество и прикани популацията да се бори за това всеки да открие своето място и да бъде приспособен, без значение от етническата или религиозната си принадлежност. Той не разяснява обвиняванията за полицейско принуждение, само че загатна, че органите на реда заслужават „ признанието на нацията “.

В предходната събота минимум 15 хиляди души излязоха на митинг в Париж против убийството на афроамериканеца Джордж Флойд в американския град Минеаполис.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР