В обръщение към членовете на израелския парламент Володимир Зеленски постави

...
В обръщение към членовете на израелския парламент Володимир Зеленски постави
Коментари Харесай

Зеленски към Израел: Има страни, безразлични към руската инвазия

В послание към членовете на израелския парламент Володимир Зеленски сложи остро въпроса за какво някои страни публично наподобяват безразлични към съветското навлизане в страната му или просто " гледат през оградата ".

Израел, който има връзки и с двете страни, е заел доня къде неутрална позиция от началото на войната.

По време на виртуалната си интернационална обиколка президентът Зеленски потвърди, че умее да приспособява посланието си към разнообразни групи законодатели.

Говорейки пред израелския парламент посредством видеоконференция в Zoom, той стартира обръщението си с думите на някогашния израелски министър-председател, която е родена в Киев: " Ние имаме намерение да живеем, само че нашите съседи желаят да ни видят мъртви ", съобщи украинският президент, представен от БГНЕС.

Зеленски, който е евреин, също по този начин съпостави дейностите и думите на Русия с тези на нацистка Германия през Втората международна война. А по-късно попита за какво Израел не изпраща муниции и не е наложил наказания на Москва в унисон с доста западни страни.

Израелският министър-председател се нарежда като медиатор в спора, само че досега наподобява, че не желае да се опълчва на Русия, която е значим боен състезател в Близкия изток.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР