В обновен клуб ще посрещнат Съединението пенсионерите от село Долно

...
В обновен клуб ще посрещнат Съединението пенсионерите от село Долно
Коментари Харесай

Откриха ремонтиран пенсионерски клуб в Долно Белотинци

В освежен клуб ще посрещнат Съединението пенсионерите от село Долно Белотинци в община Монтана.

Днес кметът Златко Живков и ръководителят на клуба Миладин Динков прерязаха лентата за откриването.

Основният ремонт е изработен по план, финансиран с 3000 лв. от община Монтана и платформа Агора, посредством фонда за локални начинания на община Монтана.

Това е третият дребен план през последните три години, изпълнен в това село. Допълнително са обезпечени и средства от кметството за довършителни работи към и вътре в постройката. В самодейността са се присъединили и доста доброволци и донори.

Клубът на пенсионера има своя певческа група, която показа през днешния ден на празника част от своя репертоар. След ритуално мятане на монети за здраве и наричания за благоденствие гостите бяха посрещнати в дребния салон, с цел да видятпромяната му и опитаткулинарните изкушения на дамите от клуба. На изпроводяк кметът на селото Георги Цековзапочва да споделя и за другите усъвършенствания в селото – постройката на кметството, читалището, стадиона. На терена му играят тимове от всички възрастови групи.

Долно Белотинци е четвъртото по величина село в община Монтана. То е на разстояние10 километра от града. В селото живеят 600 души, 150 от тях в пенсионна възраст. Тук се намира читалище „ Народна пробуда 1927 ”, което може да бъде образец на всички за това по какъв начин сеподдържа материална база.

През последните години постройката на културното средище е претърпяла цялостна смяна извън и от вътрешната страна. Изпълнени са два плана, с които е основана зала на самодееца и е купена нова озвучителна техника. Различните пространства са чисти, спретнати и уредени във всеки ъгъл със усърдие и неизменност.Това е резултатът от организацията, грижата и труда на две дами Рени Йорданова Тодорова – секретар ипредседател Павлина Тодорова Филова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР