В областта сега няма дом за възрастни с деменция. В

...
В областта сега няма дом за възрастни с деменция. В
Коментари Харесай

В Казанлък е най- близкият дом за възрастни с деменция

В региона в този момент няма дом за възрастни с деменция. В Казанлък и Пазарджик са най- околните домове. Такъв има и в Благоевградско. Търсенето на услугата е огромно, защото доста възрастни фамилии са сами. Децата са от години в чужбина, а старите даже и да са двама, единият не е в положение да обслужва човек с подобен проблем.

Специализиран дом за 15 души обаче ще бъде оголен в Димитровград. Проектът е за 554 850 лева, безвъзмездната помощ ще бъде отпусната по Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014 – 2020 “. Домът ще се обитава в някогашната АТЗ болница в града.

Проектът включва строителство, ремонт, реорганизация, възобновяване на постройката и дворното пространство, оборудването и обзавеждането за обезпечаване на достъп за хора с увреждания до съответните пространства, споделиха от община Димитровград.

Етажът, който е очакван за потребностите на Центъра, ще бъде с самостоятелен независим вход от запад с ново стълбище, като достъпът за хора с увреждания ще се реализира по нова стоманобетонна рампа в западната част на постройката. На етажа са планувани 7 двойни стаи и една единична, всяка от които ще бъде със личен хигиеничен възел. Всички са с южно ревю, насочени към парка. Предвидено е и помещение за обща дневна, оборудвано с ниска и висока мебел и тв приемник. В Центъра за настаняване от фамилен вид за възрастни хора ще работят 13 индивида обслужващ личен състав.

Само преди дни кметът Иво Димов подписа контракта за безплатна финансова помощ по програмата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР