В Областната администрация във Велико Търново започна изплащането на обезщетенията

...
В Областната администрация във Велико Търново започна изплащането на обезщетенията
Коментари Харесай

Изплащат обезщетенията за отчуждените частни имоти, които попадат в лот 6 на АМ Хемус


В Областната администрация във Велико Търново стартира изплащането на компенсациите за отчуждените частни парцели, които попадат в лот 6 на автомагистрала " Хемус ". Засегнатите парцели са в три от общините и дължимите компенсации възлизат на над 3 милиона лв..

Отчуждените парцели са в землищата на Павликени и селата Дъскот, Паскалевец и Патреш, наранени са великотърновските села Дичин, Никюп и Ресен и в община Полски Тръмбеш в землищата на селата Куцина, Стефан Стамболово и Полски Сеновец. Общо компенсациите са 3,128 млн. лева, уточни регионалният шеф на Велико Търново Георги Гугучков, педаде БНР.

" Има период от един месец, когато това обезщетение могат да го получат в АПИ, само че този период е изминал и са препратени документите и средствата към Областна администрация. Няма краен период, само че всеки един би трябвало да си подаде документите. Те са оповестени на уеб страницата на Областна администрация “, сподели той.

За сумите до 1000 лева заплащанията могат да се създадат на каса в Областната администрация, по-големите суми са единствено по банков път. 

Продължава изплащането на компенсациите за отчуждените парцели по лот 5 на автомагистрала " Хемус ", който визира селища от общините Павликени и Сухиндол. Вече са изплатени малко над половин милион лв.. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР