В областна администрация Сливен се състоя работна среща на ръководството

...
В областна администрация Сливен се състоя работна среща на ръководството
Коментари Харесай

ЮИДП проведе работна среща с областния управител на Сливен

В регионална администрация Сливен се състоя работна среща на управлението на “Югоизточно държавно дружество ” Директива за птиците -Сливен и регионалния шеф Марин Христов. Основни тематики бяха противопожарните ограничения в региона и снабдяването с дърва за огрев на локалното население. На срещата участваха шефът на предприятието инж. Димчо Радев, неговият заместител инж. Станимир Сотиров, както и шефове и зам.-директори на горските стопанства от региона.

Областният шеф приветства участниците и благодари на инж. Радев за инициираната среща, като означи, че тя е от извънредно значение за успеваемостта на взаимните действия.

Инж. Радев стартира с апел към обществото за нараснало внимание и отговорност. “На целия Балкански полуостров върлуват горски пожари. В момента сме в най-рисковия сезон. Наше обвързване е да пазим природата и човешката сигурност. ”Той показа, че в област Сливен е умерено откъм пожари. Възникналите такива са напълно низови без вреди върху горския фонд. “Тук желая да благодаря на сътрудниците, че са изпълнени всички противопожарни мероприятия в стопанствата. Лесокултурните загради и минерализованите линии се поддържат, което е решаващо в доста от случаите на пожар. Призовавам да се обърне повече внимание на земеделските производители за обезопасяване на обработваемите земи от пожари, посредством заораване с орни пояси. Липсата им е причина пожарите да стават неконтролируеми и бързо да се популяризират. Контролът е значим, тъй като по-късно процесът става необратим. За нас предварителната защита е най-значима, по тази причина и работим в тази посока - превантивни противопожарни ограничения, осведоменост на популацията и наказания за нарушителите. ”, съобщи инж. Радев.

Директорът показа и настояща информация за дървата за огрев. Предприятието е планувало 90 хиляди куб. метра дърва за популацията в Югоизточна България, като подадените заявките са за 85 хиляди. До момента поръчките са изпълнени на 50%. “Целта ни е до края на септември популацията да бъде задоволено на 90%, с цел да избегнем и възможни спекулации с идните избори. ”, добави той.

Количествата са увеличени по отношение на предходната година, с цел да няма на никое място напрежение. Работи се в посока за понижаване на разноските в структурите на предприятието, с цел да има спад в цените на дървесината за 2024 година

Всички шефове на стопанствата показаха настоящи данни за пожарите в техните райони, както и информации за декларирани и доставени количества дърва за огрев на популацията. И тук те регистрираха спад на търсенето, заради презапасяване с дървесина.

На срещата участваха и представители на ОД на Министерство на вътрешните работи - Сливен и РДПБЗН - Сливен. Те споделиха, че работят в синхрон и в доста положително съдействие с горските структури във връзка с взаимните действия. Обърна се особено внимание на присъединяване на горските чиновници в гасенето на пожари и тяхната бърза реакция и подготвеност с екипи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР