В Областна администрация - Габрово се проведе работна среща, свързана

...
В Областна администрация - Габрово се проведе работна среща, свързана
Коментари Харесай

Картиране на социалните услуги в Област Габрово

В Областна администрация - Габрово се организира работна среща, обвързвана с процеса по картиране на обществените услуги в региона, финансирани от държавния бюджет. Тя бе инициирана от регионалния шеф Кристина Сидорова, като се включиха заместник-кметове от четирите общини и специалисти по обществени действия. Общините в област Габрово изготвиха разбори за потребността от обществени услуги, които бяха показани на срещата. Обсъдена бе и нуждата от обществени услуги на регионално равнище.

На идващ стадий ще бъде подписано съглашение сред кметовете по отношение на услугите, които ще се употребяват предпочитано от всички общини на регионално равнище.

В процеса по анализиране и обмисляне на обществените услуги в региона са ангажирани общините, Регионална дирекция “ Социално подкрепяне “, Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Габрово, Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Севлиево.

Картирането на обществените услуги бе въведено с промени в Закона за обществените услуги, които плануват основаване на Национална карта на обществените услуги.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР