В Областна администрация - Бургас се проведе брифинг с участието

...
В Областна администрация - Бургас се проведе брифинг с участието
Коментари Харесай

Зам.-министър: Борбата с вируса е сериозна, но област Бургас успява да се справи

 В Областна администрация - Бургас се организира брифинг с присъединяване на доцент Евгени Григоров, зам.-министър по опазване на здравето, във връзка имунизациите и равнищата на имунизиране, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

" Намираме се в съществено движение на имунизация. 21 000 са имунизирани единствено за вчерашния ден. В област Бургас има 25 ваксинационни пункта. Всички работят и са заредени с ваксини. Предстои два нови да се разкрият. Работят и два мобилни екипа, те имунизират в труднодостъпни места в региона. Област Бургас има денонощен кабинет в УМБАЛ  " Бургас ". Има доста добра организация от Областна администрация, които извозват хората да се имунизират и ги връщат. От няколко дни персоналните лекари се включиха във имунизационния проект, те са получили ваксини. Голям приоритет е имунизирането на РИК и СИК. Вече 500 члена са имунизирани с първа доза. Максимално хора би трябвало да бъдат защитени за тези избори. Област Бургас е измежду водачите по имунизирани, само че и измежду водачите по новозаразени хора. Борбата е сериозна, само че област Бургас съумява да се оправи. Постоянно получаваме ваксини, не е спрял процесът на доставки. Всичко незабавно се разпределя по областите на България. Ваксини не седят в склад. 90% са употребявани от дозите на " АстраЗенека ". Зелените коридори са леко замръзени към този момент. В първите дни даже нашите упования бяха надминати. ", съобщи Григоров.

На конференцията беше конкретизирано още, че 11 462 души са имунизирани към днешна дата в област Бургас. До края на деня 621 души от описите на СИК и РИК също са имунизирани. Може да има и още спомагателни описи с искащи. 2567 медицински лица на първа фаза са ваксинирани. От втора фаза - 8000 учители, преподаватели и други Трета фаза - 1003 индивида към вчерашна дата.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР