В Областна администрация – Враца се проведе срещата между Проф.

...
В Областна администрация – Враца се проведе срещата между Проф.
Коментари Харесай

Министър на здравеопазването на среща във Враца: Основно ще се разчита на специалисти от областта и в допълнение ще се търсят кадри от лекари и специализанти от други градове

В Областна администрация – Враца се организира срещата сред Проф. доктор Христо Хинков, Министър на опазването на здравето с управлението и лекари от МБАЛ „ Христо Ботев “ АД – Враца.

В началото на срещата, Областният шеф изрази своята откровена признателност към Министъра на опазването на здравето, проф. доктор Христо Хинков за времето, което той й е отделил на извършената на 08.08.2023 година среща в отрасловото министерство и за поетия ангажимент да участва през днешния ден в гр. Враца, за да чуе всички гледни точки.



В рамките на срещата министър проф. доктор Хинков съобщи, че проблемите на лечебното заведение са натрупвани с години, само че че болничното заведение има запас, който може да пристигна от вътрешно преразпределение на средствата, които идват по клинични пътеки и е нужен самодеен мениджърски метод.

Съгласно Закона за лечебните заведения и Търговския закон, решенията за МБАЛ " Христо Ботев " АД - Враца се одобряват от изпълнителния шеф, управителният съвет и общото заседание на акционерите. Областна администрация - Враца, респективно регионалният шеф, няма право на директна интервенция в ръководството и дават логистична помощ и подпомагане.

„ Болницата не се състои от печеливши и губещи отделения, а предлага изцяло грижи за пациентите. “, съобщи проф. доктор Хинков

Министърът на опазването на здравето и екипът му желаеха да чуят изискванията на подалите оставка педиатри с цел да може да се резервира екипа. Той изрече нуждата от търсене на спомагателни запаси и привличане на млади експерти.

„ Основно ще се разчита на експерти от региона и в допълнение ще се търсят фрагменти от лекари и специализанти от други градове. “, добави министъра.

В умозаключение Донкинска сподели: „ Като врачанин ще продължа да пазя своята позиция, града да има регионална болница. Необходимо е да се притеглят вложители и да се работи взаимно с община Враца, за търсене на благоприятни условия за стипендии, посредством които да се стимулират студенти по медицина, с цел да има последователност. Общата ни цел да се търсят работещи решения, а не да ескалира напрежение. Диалога е значим и работата в синхрон с всички заинтригувани страни ще докара до естественото действие и развиване на лечебното заведение. “

Срещата завърши положително и градивно, като присъстващите педиатри обявиха, че това е първият министър който ги изслушва с такова внимание което е добър сигнал за разрешаване на проблема.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР