В Областна администрация – Пловдив се проведе среща с ръководството

...
В Областна администрация – Пловдив се проведе среща с ръководството
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив проведе среща с полицията и на двете РИК за изборите

В Областна администрация – Пловдив се организира среща с управлението на ОД Министерство на вътрешните работи и началниците на всички полицейски ръководства в Пловдив област по отношение на подготовката на изборите за народни представители на 27 октомври. В срещата участваха представители на РДПБЗН-Пловдив и управленията на двете Районни изборни комисии, както и заместител регионалният шеф Атанас Ташков и основния секретар на администрацията Евелина Апостолова.
Прочетете още
Проф. Янчева прикани участниците да положат всички старания, с цел да се подсигурява честността и прозрачността на вота. „ Надявам се, че предварителните избори за Народно заседание ще преминат в спокойна конюнктура, разгадавам на вашия опит, професионализъм и отговорност “, съобщи регионалният шеф. Тя напомни, че на територията на Пловдив град има 459 секции, а на Пловдив област – 522. Най-вероятно броят на секциите ще се усили, като се прибавят преносимите секции и тези в болничните заведения и пандиза.

Зам.-директорите на ОД МВР-Пловдив комисар Николай Кирков и комисар Димитър Събчев оповестиха, че са завършили с плановете за охраняване на секционните комисии. По техни данни от началото на предизборната акция досега са получени общо пет сигнала за пазаруване на гласове като всички са обработени в законоустановения период и не са счетени за основателни.

Председателят на 16 РИК – Пловдив град Калоян Сухоруков съобщи, че имат отлична връзка с Министерство на вътрешните работи, основана е нужната организация и дилемите се извършват според по хронограмата на ЦИК. Няма тъжби и сигнали, свързани с нарушавания. В 17 РИК-Пловдив област има един сигнал, който е препратен по подготвеност до Районна прокуратура - Пловдив.

„ Охранителна полиция взаимно с РД ПБЗН прави инспекции на всички здания, където ще има секционни изборни комисии. Допълнително ще бъдат обследвани двете покои на Международен панаир – Пловдив, в които ще се обитават двете Районни изборни комисии в деня на вота и в нощта на предаване на бюлетините. Ще бъдат тествани и базите, в които ще се съхраняват машините за гласоподаване “, съобщи началникът на отдел „ Охранителна полиция “ гл. контрольор Красимир Аргиров.

Всички началници на Районни ръководства рапортуваха пред регионалния шеф за готовността все още. Те обявиха, че поддържат непрекъснат контакт с кметове на общини и с локалните администрации.

В идващите дни следва среща на Областния шеф с управлението на ЕВН, с цел да разясняват обезпечаването на електрозахранването на всички секционни комисии, както и на две покои в Международния панаир – Пловдив.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР