В областите Смолян, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол и Бургас са

...
В областите Смолян, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол и Бургас са
Коментари Харесай

Жълт код за валежи и този следобед

В областите Смолян, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол и Бургас са оповестени предизвестия от първа степен през днешния ден. Там се чакат до към 30-35 л/кв.м. Локално тези количества могат да бъдат и надвишени. Ще има и градушки.

Максималните температури ще са сред 29 и 34 градуса, вятърът- слаб до сдържан от запад-северозапад.

Над планините на доста места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22 градуса, на 2000 метра – към 15 градуса.

Утре преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в югозападната половина от страната, ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Остават изискванията за градушки. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 28 и 33 градуса.

В четвъртък ще има краткотрайни, само че интензивни превалявания в Северна България. Дневните температури едва ще се намалят.

В петък превалявания са малко евентуални. Ще доминира слънчево време. Температурите ще се покачат и в по-голямата част от страната ще доближат 30-35 градуса.

През почивните дни на доста места в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, тук-там интензивни. Възможни са и градушки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР