В областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Кърджали, Силистра и Търговище

...
В областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Кърджали, Силистра и Търговище
Коментари Харесай

В 6 области няма разкрити COVID зони |

В областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Кърджали, Силистра и Търговище няма лечебни заведения от извънболничната здравна помощ, които към 21 септември да са сключили контракт с НЗОК за обслужване на пациенти с COVID-19 на домашно лекуване, демонстрира информация на НЗОК.

В столицата зоните са 17, като за всички квартали " Младост " звеното за обслужване на пациенти със признаци на коронавирусна зараза е единствено едно.

С по една Коронавирус зона са Разград, Русе, Шумен, Монтана и Пазарджик. Тези кабинети в медицински центрове или ДКЦ са сключили контракт със здравния фонд и могат да правят цялостния размер действия планувани в амбулаторния пакет за лекуване на ковид в домашни условия - тестване, обзор, проучвания, рентген и медикаменти - гратис.

Безплатните медикаменти се изписват от 17 септември, само че от 18 в листата към пакета, изцяло безвъзмездни са единствено 9, а от тези 9 медикаменти на пазара могат да бъдат открити единствено 6. Друга детайлност е, че една рецепта може да съдържа единствено три от посочените лекарства, освен това еднократно, изясни Николай Костов, ръководител на Асоциацията на притежателите на аптеки.

Ако след 10-дневен интервал на лекуване приемането на медикаментите от рецептата би трябвало да продължи, закупуването им ще е за сметка на болните. От обзор, безвъзмездни проучвания и медикаменти могат да се възползват единствено здравноосигурени лица. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР