В област Велико Търново при 50 на сто обработени протоколи

...
В област Велико Търново при 50 на сто обработени протоколи
Коментари Харесай

”Продължаваме промяната” печели в 19 области, ГЕРБ - СДС в 8

В област Велико Търново при 50 на 100 обработени протоколи в президентските избори води Румен Радев с 57,6 % от гласовете. В парламентарния избор първа политическа мощ е „ Продължаваме смяна “ с 28,08% поддръжка на гласоподавателите. Обработването на резултатите става постепенно, има опашка от изборни комисии за предаване на протоколите, съобщи БНР.

Секционните комисии, които в среднощ са пристигнали в Районната изборна комисия чакат по 6 часа за предаване на изборните бумаги. Според Теодора Стоянова, секретар на секционна комисия забавянето е от броенето на контролните разписки от машините:

„ Броим, пишем протоколи по тази причина, че борим. Тези протоколи се снимат, по-късно се поставят на избрани места. След това всичко се ревизира, хайде час и половина. Чакаме превоза до 12 часа. 6 часа сме се наредели. Сега занапред имаме да вървим в общината. Абсолютно безумни писанки “.

Отчитането на изборните резултати се забавя доста, разяснява ръководителят на Районната изборна комисия във Велико Търново Николай Илиев:

„ Доста по-бавно върви изборният развой спрямо изборите през юли. Не бих споделил, че има прекомерно доста неточности, позволени от комисиите, само че просто документите, които следва да се обработят от комисията са доста повече от предходния път “.

При 50 % обработени протоколи разликата сред Румен Радев и Анастас Герджиков във Великотърновско е 35 % в интерес на настоящия президент. При парламентарния избор „ Продължаваме промяната “ изпреварва ГЕРБ-СДС с близо 7 %. Трета политическа мощ е Българска социалистическа партия (13,73%), следват „ ИТН “ (10,89%), Движение за права и свободи (5,48%) и Демократична България (5,41 %).

В Пазарджишка област в изборите за президент води двойката Румен Радев - Илияна Йотова, които събират малко под 51 % поддръжка.

За Анастас Герджиков и Невяна Митева са дали своят вот малко над 23 %.

При 80% обработени протоколи от предварителните парламентарни избори в Пазарджик води ГЕРБ- Съюз на демократичните сили, следвана от " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, " ИТН ".

Под прага от четири % остават " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме ".

И в област Перник в изборите за президент и вицепрезидент води двойката Румен Радев - Илияна Йотова с над 52 %, а професор Анастас Герджиков и Невяна Митева събират поддръжка от над 28 на 100.

При обработени над 47 % от протоколите за парламентарните избори ГЕРБ - Съюз на демократичните сили води в региона, следвана от " Продължаваме промяната " и " Българска социалистическа партия за България ". След тях са " ИТН ", " Възраждане " и " Демократична България ". Движение за права и свободи събира поддръжка от над 2 %, което не е изненада.

В Плевен при обработени над 67 % от протоколите води Румен Радев с близо три пъти по-висок резултат пред Анастас Герджиков в президентската конкуренция.

При избора на народни представители води " Продължаваме промяната ".

ГЕРБ е първа политическа мощ в Кюстендилско при обработени към 20% от протоколите за парламентарните избори.

Междинни данни регистрират, че ГЕРБ - Съюз на демократичните сили получава 33%, втори са " Продължаваме промяната " с25 %, трети - Българска социалистическа партия с над 12% и " Възраждане " с 4,93%.

Малко над 49% от гласоподавателите в Силистренска област са дали своят вот за Румен Радев и Илияна Йотова на президентските избори през вчерашния ден, сочат данните от близо 60% обработени протоколи в РИК-Силистра.

Следващи по резултат са Анастас Герджиков и Невяна Митева с 23%. Третото място е за Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова, подкрепени от над 13 на 100 от гласоподавателите в Силистренско.

При президентските избори в Хасковска област двойката Румен Радев и Илияна Йотова получават промеждутъчен резултат от над 49% (9 783 гласа), следвани от Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова с над 23 на 100 и Анастас Герджиков и Невяна Митева, които събират поддръжка от над 17 % от гласовете.

При парламентарния избор Движение за права и свободи получава близо 26 % поддръжка от гласоподавателите при над 22 % от обработените протоколи.

На втора позиция е " Продължаваме промяната " с над 24 % и ГЕРБ-СДС с над 19 на 100.

" ИТН " и Българска социалистическа партия са с към 8 на 100, " Възраждане " с над 4 на 100 и " Демократична България " с 3,99 на 100 от гласовете.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР