В област Велико Търново първа политическа сила е коалицията ГЕРБ-СДС

...
В област Велико Търново първа политическа сила е коалицията ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

В област Велико Търново най-висок е резултатът на ГЕРБ-СДС, като за коалицията са гласували 17 955 души

В област Велико Търново първа политическа мощ е обединението " ГЕРБ-СДС " с 25 % от вота на гласоподавателите. Според окончателните резултати втора е " Продължаваме промяната " с 6 на 100 по-нисък резултат. Трета е Българска социалистическа партия с малко над 13,5 % от гласовете.

35,9% от имащите право на глас в област Велико Търново са отишли до изборните секции през вчерашния ден, което е с 2 на 100 по-слаба интензивност от парламентарния избор през ноември предходната година. 

" Най-висок е резултатът на " ГЕРБ-СДС ", като за обединението са дали своят вот 17 955 души. На второ място се подрежда " Продължаваме промяната " с 13 475 гласа. На трето място е " Българска социалистическа партия за България “ с 9714 гласа " ", заяви ръководителят на Районната изборна комисия Николай Илиев по БНР.

На четвърто място се подрежда " Възраждане " с поддръжка от 12%, следва " Демократична България " с 5 на 100 от гласовете. Във Великотърновска област " ИТН ", която за в този момент остава отвън Народното събрание, е получила 4,4% от вота или с една десета повече от резултата на " Български напредък ". 

Всеки пети член на изборните сформира беше заменен и това предстоящо сътвори проблеми при отчитането на резултатите:

" Имаше комисии, които им липсваха елементи от протоколите, забравени в принтерните устройства, което позабави тяхното снабдяване в РИК, дребни механически бърка и грешки, само че като цяло всичко беше обикновено ", разяснява Николай Илиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР