В област Търговище се провеждат няколко превантивни полицейски операции. Целта

...
В област Търговище се провеждат няколко превантивни полицейски операции. Целта
Коментари Харесай

Няколко превантивни полицейски операции се провеждат в Търговищко


В област Търговище се организират няколко превантивни полицейски интервенции. Целта е обезпечаване на реда и спокойствието на жителите и пътната сигурност в навечерието на зимните празници, заяви представителят на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Ани Кръстева, съобщи Българска телеграфна агенция. 

На местата, свързани с всеобщо събиране на хора и по време на празнични прояви, ще има засилено полицейско наличие. До 3 януари 2023 година в разнообразни търговски обекти, питейни и увеселителни заведения, тържища и хранилища, екипи от чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и районните ръководства в състава ѝ, дружно със чиновници на Регионална здравна ревизия и на Областната дирекция по сигурност на храните ще правят систематични превантивни инспекции. Целта е да се реализира противопоставяне на закононарушенията, свързани със съхранението и разпространяването на акцизни артикули без бандерол и на тютюневи произведения, както и да се упражнява надзор върху качеството на храните и напитките, предлагани на потребителите. 

На територията на региона се прави и превантивна полицейска интервенция за реализиране на деен надзор върху съхранението на ловно и огнестрелно оръжие, за съблюдаване на нормативно откритите правила в активността на ловно-рибарските магазини, обектите за продажба на пиротехнически произведения и складовете за взривни субстанции. Акцентът е върху спазването на тези условия, както и за недопускане продажбата на пиротехнически произведения на лица под избраната в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения възраст.

Както Българска телеграфна агенция заяви през вчерашния ден, близо седем хиляди пиротехнически произведения от разнообразни класове, притежавани без съответно позволение, бяха конфискувани от автомобила и от вкъщи на мъж от Омуртаг. Случаят се проверява в досъдебно произвеждане.

За ограничение на пътните произшествия и за безвредно придвижване по пътищата в област Търговище, чиновниците на бранш „ Пътна полиция " също ускоряват контрола в интервалите с предстоящ натоварен трафик. Стриктно ще се следи за ръководство на коли от неправоспособни, използвали алкохол или наркотични субстанции водачи по всички пътища и обитаеми места в региона.

По време на зимните празници се организират две профилирани полицейски интервенции “Алкохол, опиати, недееспособност и скорост “. Униформените ще употребяват всички налични механически средства за надзор на скоростните режими. В дните и в часовите пояси, когато се чака засилено придвижване по главните пътни артерии в региона и изключително по основния път София-Варна, полицейското наличие ще бъде засилено.

 От бранш „ Пътна полиция “ молят всички водачи да бъдат дисциплинирани и търпеливи на пътя, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не подценяват рисковете при шофиране през зимата.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР