В област Плевен ще открият новата учебна година 103 училища;

...
В област Плевен ще открият новата учебна година 103 училища;
Коментари Харесай

В област Плевен ще открият новата учебна година 103 училища

В област Плевен ще открият новата образователна година 103 училища; в пет ремонтите не са приключени. Това заяви началникът на Регионалното ръководство на образованието в Плевен Албена Тотева.

Готовност за началото на образователната година е основана в 77 детски градини, шест центъра за поддръжка на личностното развиване и два центъра за специфична просветителна поддръжка. В огромна степен учебните заведения и детските градини са обезпечени с педагогичен експерти, уточни Тотева. Тя посочи, че за ограничение рисковете от разпространяване на Коронавирус -19 са обезпечени дезинфектанти, а педагогическите препоръки са приели правила за работа в изискванията на пандемията.

Всички образователни заведения са обезпечени със средства за отопление през есенно-зимния сезон. Към момента ремонтни действия се правят в пет учебни заведения, като те ще продължат и след 15 септември, само че няма да пречат на образователния развой, увери Тотева. Проблеми с ремонтите имат единствено една детска градина и едно учебно заведение, които още веднъж ще бъдат посетени от РЗИ, означи тя.

За новата образователна година 5-годишните деца в област Плевен са 1659, а на 6-годишните - 1650 - спрямо предходния интервал се следи опазване на броя. Записаните първокласници са 1861, от тях 1697 са обхванати в групи за целодневна организация на образованието, добави Албена Тотева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР