В област Плевен от утре влизат в сила нови антиковидни

...
В област Плевен от утре влизат в сила нови антиковидни
Коментари Харесай

В Плевен от утре влизат в сила нови мерки срещу ковид

В област Плевен от на следващия ден влизат в действие нови антиковидни ограничения. Те са написани в заповед на шефа на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Плевен, доктор Илиян Минчев, оповестяват оттова.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30495
Новите ограничения касаят най-много образованието и сферата на услугите.

След ваканцията в присъствена форма на образование ще останат напълно децата от 1-ви до 4-ти клас, а на ротационен принцип ще са учениците от 5-и до 12-и клас в цялата област. В интервала от 7 до 11 февруари в клас ще са учениците от 7-и, 8-и, 10-и и 12-и клас, а от 14 до 18 февруари в учебно заведение ще се върнат тези от 5-и, 6-и, 9-и и 11-и клас. Детските градини и ясли няма да се затварят.

Преустановяват се всички училищен екскурзии, занимания и действия по ползи, спортни празници и други. Присъствено ще работят двата центъра за деца със специфични просветителни потребности - в Плевен и в Долни Дъбник. Занятията в езиковите центрове за деца и други обучителни школи ще могат да се организират с до пет души в помещение.

Питейните заведения, и за хранене, ще работят с 50 % от потенциала си. На този стадий няма да се лимитира работното им време, както и вечерен час за учениците. Непълнолетните обаче наложително ще могат да влизат в мол или заведение с родител или аставник, който имат зелен документ, само че не по-късно от 22.00 часа.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30495  Карантината за неимунизирани в Италия понижава Карантината за неимунизирани в Италия понижава  На прага на втория период - наредбите за образованието в Бургас и Ямбол На прага на втория период - наредбите за образованието в Бургас и Ямбол  Израел записва рекорден брой тежки случаи с Ковид-19 Израел записва рекорден брой тежки случаи с Ковид-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР