В област Плевен четирима са задържани при специализирана операция вчера

...
В област Плевен четирима са задържани при специализирана операция вчера
Коментари Харесай

В Плевенско закопчаха четирима за купуване на гласове

В област Плевен четирима са арестувани при профилирана интервенция през вчерашния ден против пазаруването на гласове, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) в Плевен.

Служители на районното ръководство в Левски, взаимно с техни сътрудници от Плевен и Белене, са ревизирали шест адреса - частни домове и офиси в град Левски и в село Асеновци в интервала от 11:30 до 18:00 часа. При претърсвания и обиски са конфискувани копия от изборни описи на секционна изборна комисия (СИК) в Асеновци с данни на лица, имащи право да гласоподават тази неделя на идните частични избори за кмет в селото, ръкописни описи с имена на лица, бележник с изписани имена и ЕГН-та на лица, пари, открити при лист с данни на лица, заявки за регистриране в изборни описи, компютърна настройка и мобилни апарати със СИМ карти в тях, 51 броя пропагандни бланки, с маркирана позиция за гласоподаване.

Задържани за период до 24 часа са 52-годишен, 45-годишен, 68-годишна и 56-годишна. Уведомен е областен прокурор. Работата на проверяващите екипи по случая продължава в границите на формирано досъдебно произвеждане, осведомят от ОДМВР. 

Както Българска телеграфна агенция заяви, на 27 февруари в село Асеновсци, община Левски, ще бъдат извършени частични кметски избори. Кандидатите за кметския стол са трима, а имащи право на глас са над 1300 гласоподаватели. Гласуването в неделя ще се реализира в две секции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР