В област Кърджали до момента няма поставена ваксина срещи COVID-19

...
В област Кърджали до момента няма поставена ваксина срещи COVID-19
Коментари Харесай

В Кърджалийско все още няма поставена ваксина срещу COVID-19 на деца под 12 години

В област Кърджали досега няма сложена ваксина срещи COVID-19 на деца от 5 до 12 години, сподели пред Българска телеграфна агенция основният секретар на Регионалната здравна ревизия Петя Папазова.

Тя посочи, че за слагане на въпросната ваксина има записани няколко деца , само че с цел да бъде осъществена имунизацията, броят им би трябвало да доближи 10 . От здравната ревизия са определили имунизациите на децата да се правят в два кабинета - в Кърджали и в Ардино, като това ще се случва единствено в съботен ден.

Петя Папазова разяснява също, че не по този начин стои въпросът с имунизацията на деца над 12 години, чийто брой единствено през Коледните и Новогодишни празници в региона е 16.

Само на 3 януари в района са направени общо 240 ваксини. До момента в региона са сложени 4661 бустерни дози, със приключена имунизация са 44 651 души, а общо поставените ваксини са 87 169.

За миналото денонощие в област Кърджали са регистрирани 13 позитивни проби за COVID-19 , като досега в Регионалната здравна ревизия няма данни за случай на Омикрон.

Хоспитализирани са 39  Коронавирус пациенти , като единствено един е в интензивно поделение. На домашно лекуване са 181 души, а под карантина - 336, сподели още Петя Папазова.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР