В Обединеното кралство са често срещани спорове между компании за

...
В Обединеното кралство са често срещани спорове между компании за
Коментари Харесай

Thames Water навлиза в крайната си игра

В Обединеното кралство са постоянно срещани разногласия сред компании за комунални услуги и регулатори. Винаги има експлоадиране на ръба, преди регулаторите да подпечатат многогодишните бизнес проекти, до момента в който вложителите се пробват да усилят възвръщаемостта си.

Деветте акционери на Thames Water и регулаторът Ofwat обаче уверено надвишиха тактиката на блъфиране. Бъдещето му в този момент зависи от намирането на нови вложители в акции. Това няма да бъде бързо или елементарно.

Девет акционери, които имат Thames Water посредством демонски комплицирана корпоративна конструкция, са подготвени да отпишат към £5 милиарда Те оповестиха в четвъртък, че не желаят да инжектират нов капитал в компанията. Част от тази планирана загуба към този момент е осчетоводена в сметките на фондове като Omers.

В декларация за желание акционерите са наели съветници по преструктуриране в Alvarez & Marsal, с цел да се ангажират с кредиторите на крайната майка на Thames Water, Kemble Water Holdings. Трябва да изплати банков заем от £190...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР