В Обединеното кралство десетки хиляди протестиращи се присъединиха към митинги

...
В Обединеното кралство десетки хиляди протестиращи се присъединиха към митинги
Коментари Харесай

Десетки арестувани след пропалестински демонстрации във Великобритания

В Обединеното кралство десетки хиляди протестиращи се причислиха към манифестации и седящи стачки в десетки градове, с цел да призоват за преустановяване на израелските офанзиви в Газа. Имаше доста задържани, предава БНР.

Лондонската полиция пресметна, че единствено в центъра на столицата е имало 30 000 души. Те извършиха площад „ Трафалгар “, като преди този момент стопираха краткотрайно придвижването по " Oксфорд стрийт " със седящи митинги. На желепътната гара в Единбург и лондонската „ Чаринг крос “ хора седяха на пода, спирайки пасажерите да заловен влаковете си.

В Лондон 29 души бяха задържани за разнообразни престъпления, в това число подбудителство към расова ненавист, антисемитски мнения, нахлуване над служител на реда, нарушение на заповедта за разпространяване и като цяло за нарушение на публичния ред.


От обединението „ Спрете войната “, един от уредниците на митинга, споделиха, че и на следващия ден ще има поредност от локални митинги, проведени в квартали и градове в Обедиенното кралство, вместо всеобщ протест.

Хиляди се събраха на пропалестински протест в Манчестър. По-рано в същия град групата „ Северозападни другари на Израел “ пък организира бдение за заложниците, взети от „ Хамас “ на 7 октомври.

Други пропалестнски демонстрации се организираха в Белфаст, Кардиф, Ливърпул и Лийдс, с акцент върху апелите за неотложно преустановяване на огъня.

 

Британските управляващи показаха опасения за идващия уикенд, когато се чакат нови пропалестински митинги, тъй като тогава се отбелязва Денят на възпоменанието.

На този ден нормално хиляди военнослужещи и дами маршируват около военния мемориал на Уайтхол, до момента в който висши политици и кралски особи поставят венци от макове в памет на починалите. Полицията към този момент възнамерява огромна интервенция по обезпечаване на защитата на събитието.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР