В НЗОК е сбъркана счетоводната система. Проблемът с дълговете на

...
В НЗОК е сбъркана счетоводната система. Проблемът с дълговете на
Коментари Харесай

Зам.-министър Бойко Пенков: Между Плочев и министър Ананиев нямаше буря, беше въпрос на принципи

В НЗОК е сбъркана счетоводната система. Проблемът с задълженията на здравната каса е от години. Имаме обвързване, по които са обезпечени средства за погашение към 2018. Това съобщи заместник-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков в утринния блок на Българска национална телевизия.

"За да можеш да отидеш да се лекуваш в друга страна би трябвало да имаш формуляр издаван единствено от министъра или шефа на касата. Ако нямаш подобен вид документ се заплаща на място в съответната страна. Здравният туризъм не е най-хубавата система ", сподели той по тематиката за лекуването на наши жители в чужбина.

"Имаше диалог, с цел да се види защо най-често вървят българите за лекуване в Европа. Така ще се развият модерни способи и у нас. Липсват ни някой дребни уреди, които карат хората да се лекуват на друго място. В България към момента има неприятни процедура, като възнаграждение на консумативи за интервенция. Това го няма на открито ", сподели още Пенков по тематиката.

"За първи път от години имаме повишаване на приходите от бюджета на касата с над 400 млн. лева Така взехме решение да променим цени, които не бяха пипани с десетилетия. Това подвигна качеството на лекуване на пациентите. Когато се промени системата няма да има заплащане под масата ", разкри Бойко Пенков за новия народен рамков контракт.

"Лечението, което може да се направи посредством извънболнична помощ би трябвало в действителност да се случва, работим по въпроса. Но би трябвало да се промени цената на лекуването в отвън болничните заведения ", сподели зам.-министърът.

"Между Камен Плочев и министър Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко... към профила нямаше стихия, беше въпрос на правила. Не би трябвало да се вършат неподготвени изказвания. Всичко сред тях е обикновено ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР