В Ню Йорк вече е противозаконно някой да бъде заплашван,

...
В Ню Йорк вече е противозаконно някой да бъде заплашван,
Коментари Харесай

Глоба, ако кажете незаконен пришълец в Ню Йорк

В Ню Йорк към този момент е незаконно някой да бъде заплашван, че за него ще бъде подаден сигнал на имиграционните управляващи или към него да има отношение като към „ незаконен пришелец “, когато е стимулирано от ненавист, оповестяват американски медии, представени от БГНЕС.
Ограниченията - нарушаванията на които ще се санкционират с санкции до 250 000 $ за закононарушение - са обрисувани в инструкция на 29 страници, оповестена от Комисията по правата на индивида на кметството.
„ Пришълец “, употребен в доста закони за обозначаване на човек, който не е жител, е термин, който може да носи негативни конотации и да дехуманизира имигрантите, обозначавайки ги като „ други “, гласи един откъс от директивата. „ Използването на избран език, в това число „ незаконен пришелец “ и „ незаконни “, с желание да се унижава или наскърбява човек или лица, съставлява дискриминация. “
Директивата изброява няколко образеца на дейности и мнения, които биха се сблъскали с рестриктивните мерки, в това число тормоз на хората поради техните акценти или схващане на британския език или отправяне на опасност за информиране на имиграционните и митническите управляващи като ненавист.
„ Ако в хотел се не разрешава на камериерките да приказват на испански по време на разчистване, защото това би „ обидило “ гостите на хотела или би им станало неприятно “, гласи един от дадените образци, които при съществуване биха били нарушаване.
„ Индийско семейство имигранти се оплаква на своя наемодател за плесен и хлебарки в тяхното жилище. Домакинът им споделя да „ се оправят с него “ и заплашва да се обади на имиграционните и митническите управляващи, в случай че подадат тъжба в съд “, гласи различен от образците.
Ако „ притежател на магазина споделя на двама другари, които приказват тайландски, до момента в който пазарят в неговия магазин, да „ приказват британски “ и „ да се върнат в страната си “, той предстои на санкциониране.
Комисията по правата на индивида обясни, че директивата е най-малко частично неодобрение към федералните репресии против незаконната имиграция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР