В Ню Йорк няколко хиляди служители на градските власти, най-вече

...
В Ню Йорк няколко хиляди служители на градските власти, най-вече
Коментари Харесай

Нюйоркските пожарникари се вдигнаха на протест срещу задължителната ваксинация

В Ню Йорк няколко хиляди чиновници на градските управляващи, най-много пожарникари, стачкуваха против наложителната имунизация, оповестена от кметството предходната седмица, съобщи Франс прес.

" Питат ли ви дали сте имунизирани, когато ви се обаждат за помощ? " и " Крайно нужни през вчерашния ден, безработни през днешния ден ", може да се прочете на транспаранти, издигнати от стачкуващите, които минаха по Бруклинския мост.

Само към 60 % от пожарникарите в Ню Йорк са имунизирани против Коронавирус - доста по-малко от каузи на имунизираните пълнолетни поданици на най-многолюдния град в Съединени американски щати, който възлиза на 84 на 100, отбелязва Агенция Франс Прес.

През септември управляващите в мегаполиса задължиха работещите в опазването на здравето и образованието да се имунизират. Дялът на имунизираните в двата бранша към този момент надвишава 95 %.

Сега пристигна редът на всички 160 хиляди чиновници на градските управляващи.

Междувременно президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, която вкарва нови условия за имунизация против Коронавирус за чужденците, пътуващи до страната със аероплан. Едновременно с това тя анулира строгите ограничавания за пътешестване до Съединените щати от Китай, Индия и огромна част от Европа, считано от 8 ноември, съобщи Ройтерс, като се базира на Белия дом.

Рестрикциите бяха въведени за първи път при започване на предходната година, с цел да се спре разпространяването на новия ковид. Те не разрешиха достъпа до Съединени американски щати на множеството категории чужденци, които през предходните 14 дни са били във Англия, Ирландия, 26-те страни от Шенгенското пространство, Китай, Индия, Иран, Република Южна Африка и Бразилия.

" В ползите на Съединените щати е да се откажат от рестрикциите по страни, прилагани преди по време на пандемията от COVID-19 и да възприемат политика за пътуванията по въздух, която се основава на първо място на имунизацията, с цел да разреши безвредното обновяване на интернационалните пътувания по въздух до Съединените щати ", написа в заповедта на Байдън.

Белият дом удостовери, че условието за имунизация няма да важи за децата под 18-годишна възраст и за хора с избрани медицински проблеми.

На 20 септември американското президентство заяви, че при започване на ноември ще отстрани рестриктивните мерки за пътешестване по въздух до Съединени американски щати за изцяло имунизираните пасажери от 33 страни, напомня Ройтерс.

Администрацията на Байдън има намерение да даде по-късно тази седмица детайлности за проектите си да вдигне също на 8 ноември рестриктивните мерки за влизане на имунизирани чужденци в Съединените щати по суша.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР