В някои горещи тропически страни местните обикалят сред финикови палми

...
В някои горещи тропически страни местните обикалят сред финикови палми
Коментари Харесай

Трябва ли да се измиват датите

В някои горещи тропически страни локалните обикалят измежду финикови палми и се любуват на техни пресни плодове. А ние какво да създадем? Да купим сушен плод на пазара или в опаковката в най-близкия магазин.

Но дали този апетитен плод постоянно носи единствено изгоди? Ние няма да отговорим незабавно на въпроса разказан нагоре. Първо желаеме да знаем вашето мнение: би трябвало ли да си измиват дати? Изненадващо е, че подобен елементарен въпрос слага мнозина в ступор, просто тъй като съвсем в никакъв случай не сме мислили за това.

Тъй като наоколо няма финикови палми, по тази причина плодовете им се доставят от чужбина. Най-често от Алжир, Южна Африка, Тунис, Египет и Израел.

Ако опитате да изсушите плодовете в къщи, знаете, че процесът лишава доста време. Но в индустриален мащаб за тази цел употребяват най-високите температури и освен.

Изсушени дати губят пазарния си тип и производителите накисват сушените плодове в глюкозен разтвор и захарен сироп, което води до залепване на още повече нечистотия и микроби. След това плодове се обработват със серен диоксид, лой и хранителен восък.

Така продуктът съхранява продължителност при превозване. И в този момент отговорете на въпроса сами дали е належащо да се мият датите преди приложимост. Да, изключително в случай че продуктът не е опакован, а се продава на тегло.

Как вярно да измием сушени дати

1.Сортирайте датите, с цел да изхвърлите развалените и изсушени плодове.

2. Разделете ги на няколко елементи и измийте всяка в студена вода. Водата промените най-малко два пъти, и обернете изключително внимание на доста лъскави (с восък) плодове.

3. Сложете измитата част в решето, изплакнете още веднъж под студена течаща вода и ги оставете да се отцедят.

4. Поставете датите на хартиена забрадка в един пласт, покрийте с втора забрадка и оставете за едно денонощие.

5. Преди сервиране извадете костилки и проверете още веднъж дали няма развалени плодове.

Как да съхранявате дати? Поставете ги в пластмасов резервоар и съхранявайте на изсъхнало, мрачно и хладно място.

Можете да ги ядете сурови, както и да ги добавите, до момента в който готвите главното ядене или десерта. Има ли някакви ограничавания? Не. Просто не забравяйте да ги измиете и споделете това с други за тази значима стъпка.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР