В НС никога не се е гласувало и не се

...
В НС никога не се е гласувало и не се
Коментари Харесай

Журналист: В НС никога не се е гласувало и не се е предлагало за гласуване решение депутатите да влизат без зелен сертификат!

" В Народно събрание в никакъв случай не се е гласувало и не се е предложило за гласоподаване до този миг решение депутатите да влизат без зелен документ. Имало е оферти, имало е предложение за гласоподаване отдалечено, само че дефинирано гласоподаване срещу зеления документ не е имало. Но на всички места към този момент се твърди по какъв начин те, депутатите, си били дали своят вот... Как по този начин от нашите медийни разкази за това какви оферти се оповестяват в залата излиза като " депутатите взеха решение ".Това разяснява в " Мрежата “ по стратегия " Христо Ботев “ на БНР доцент Жана Попова, учител във ФЖМК:

" Едно от нещата, които би трябвало да поправим като публицисти, е по какъв начин препредаваме договаряния. Тепърва ще има доста договаряния в страната и в случай че всякога разгласяваме едно желание за взето решение, има заплаха към нас като вестоносци да се върне неприятното отношение на жителите, тъй като сме ги уведомили зле. Това не визира единствено работата на Народно събрание. По отношение на децата беше същото – диалози сред другите министерства имаше с дни и всяка заран родителите се събуждаха с предишното време на глагола, че неговото дете отива на учебно заведение, а то остава у дома. Това е деяние, в което част от медиите се пробват да показват като факт някакво желание и го вършат постоянно с предумисъл, поради поляризацията на мненията в обществото. Особено във връзка с зеления документ, тази поляризация през медиите прави работа на тези, които " пазят “ правата си, само че в действителност пазят правото да не мислят за другия. Повече от ясно е, че въпросът за зеления документ не е въпросът за имунизациите, само че те съзнателно се смесват от медиите. И доста постоянно по този метод информацията се трансформира в неистина. Най-често по сензитивните обществени тематики “, изясни тя.

 

" През неточните разкази на медиите се трансформират публичните настройки. Така се получи да вземем за пример с " Истанбулската спогодба “, която даже не се споделя по този начин. Често такива медийни разкази чуваме и когато има война сред институциите, в която би трябвало да бъдат въвлечени жителите, както сега се случва с цената на тока. Имаше парадокси в централни новинарски излъчвания на национални малките екрани, в които ръководителят на КЕВР споделя, че до края на годината цената на тока няма да се покачва и идната им вест е, че цената на продуктите се е повишила, тъй като цената на тока се покачва. Така жителите отхвърлят институционалната вест и одобряват другата за повишението на цените, тъй като ги визира доста по-лично. Това е дългогодишна тактика в медиите “.

" Основната причина за всичко това, е огромният проблем в зависимостта на доста от медиите, най-често през стопански лостове, само че и зависимостта от властта и политическите партии. В момента ние се върнахме на равнището на заглавията от вида: " Кирил Петков лети до Брюксел “ – т.е. летенето ли е новината? Това е равнище, което съществуваше по времето, когато Ахмед Доган беше извънредно значим по времето на Тройната коалиция и кой-какво споделил. Всички медии тогава бяха доста внимателни. Тоест, казването е по-важно от действието “, безапелационна бе доцент Попова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР