В НС, една голяма част от хората, които сте избрали

...
В НС, една голяма част от хората, които сте избрали
Коментари Харесай

Изплюха се върху правото на хората да решават: Слави

" В Народно събрание, една огромна част от хората, които сте избрали да ви съставляват, и по-точно ПГна ППДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи най-нагло се изплюха върху вашето право да решавате ", съобщи в обществените мрежи водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов. Повод за коментара му е гласуването за закона за референдумите.

Възраждане не съумя да прокара по-лесното осъществяване на референдуми посредством промени в закона. Само 67 депутати поддържаха законопроекта им, като помощ пристигна от 21 души от Българска социалистическа партия и 10 от Има Такъв Народ. 57 от ГЕРБ се въздържаха, всеобщо това направиха и ППДБ, от тях обаче имаше и 6 срещу, Движение за права и свободи също не даде подкепа. Така дефинитивно 20 бяха срещу, а 100 се въздържаха.

" Въпросните депутати от ППДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи отхвърлиха да одобряват Закона за референдумите, с което отхвърлиха да ви дадат опцията да решавате. Тоест, тези хора се считат за богоизбрани, употребяват ви единствено на парламентарни избори и по-късно задоволяват, главно своите, потребности като ви подценяват, унижават, не се преценяват с вас и, нагледно казано, ви се подиграват в очите. Това е чудовищно и безусловно недопустимо ”, безапелационен бе Трифонов.

" С моите сътрудници сме правили референдум, един от дребното в модерната ни история. На него гласоподаваха общо 3 488 558 и това е безусловно доказателство, че вие, уважаеми български жители, желаете да бъдете питани. Но не по този начин мислят огромна част от българските депутати. Това е подобен позор. Сега и да ви споделям, помислете си другия път като гласувате ”, заключи той.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР