В новоизбрания Столичен общински съвет (СОС) влизат филмов сюжет и

...
В новоизбрания Столичен общински съвет (СОС) влизат филмов сюжет и
Коментари Харесай

Общински съветник от „Възраждане“ избягал от затвор в Шри Ланка с лодка, дегизиран като жена

В новоизбрания Столичен общински съвет (СОС) влизат кино сюжет и незаконна скица. Миналото на свеж член на локалния парламент от партия „ Възраждане “ – Венци Венциславов Стойчев, е изпълнено с арести, затвори и финансови закононарушения.

 

Оказва се, че да се явиш на локални избори и даже да спечелиш място в управителния орган на Столична община, не е никакъв проблем, макар тъмното минало, при все, че измежду дилемите й е да управлява харченето на бюджет от близо 2.5 милиарда лева

 

Стойчев е прочут столичен безгрижник, който съгласно осведомени е сменял неколкократно имената си. Той е добре прочут освен на българските правораздавателни органи, а и на интернационалните такива. И в случай че на наша територия делата му в областта на финансовите закононарушения са потънали – дали поради промяната на имената или с връзки, интернационалната популярност на новия общински консултант му се носи през морета и океани.

 

Преди 10 години, трансфериралият 40-те Станиславов, е арестуван в Шри Ланка за точене на кредитни карти, дружно с още няколко деятели от сферата, част от интернационална проведена незаконна група. Местните управляващи му постановат най-тежката мярка – задържане под стража и го пращат непосредствено да я излежава в затвор на островната страна. Там бъдещият общински консултант от партията на Костадин Костадинов престоява в непоколебим режим месеци наред, до момента в който юристите му от България работят за облекчение на мярката до процеса против него.

 

Според осведомени това се случва към половин година по-късно – поради препълнения с настоящи присъди затвор, съдът постанова домакински арест на Стойчев, който би трябвало да съблюдава на посочен от тях адрес в Шри Ланка до процеса против него.

 

Оттам нататък сюжетът се развива като във филм. Стойчев взема решение, че няма да лежи в пандиза и провежда зрелищно бягство, дегизирайки се като жена. Навлича се с рокля, поставя си токчета и перука и в една гореща вечер духва от пандиза в Шри Ланка. Измъква се от страната с лодка, чийто капитан го завежда сполучливо до индийските крайбрежия. Там следите на Стойчев се губят известно време поради неналичието на документи за идентичност.

 

Месец по-късно новоизлюпеният политик се появява в Пакистан, откъдето към този момент с няколко полета и нов паспорт се прибира в България ни лук ял, ни лук мирисал. Запознати акцентират, че това надалеч не е единственият арест в кариерата на Стойчев, само че е с най-зрелищното му изплъзване.

 

Срещу него е имало и дело за машинация в София преди няколко години, което завършва с сключване на съглашение. Години наред Стойчев се занимава с източване на кредитни карти, най-вече в Азия. Мълвата носи, че преди години е арестуван и в Амстердам.

 

Така и не излиза наяве обаче по какъв начин с това минало и досие от финансови закононарушения, Венци или както е рожденото му име, стига до политиката и СОС, партия „ Възраждане “, органите, през които минава регистрацията на претендентите за изборите, Министерство на вътрешните работи и съдът би трябвало незабавно да дават отговор. И до момента в който за нейния водач Костадин Костадинов, прочут още като Костя Копейкин, това явно не е значителен проблем, най-малко до момента в който Венци пази партийната му идея, то от новоизлюпения общинар, би трябвало да се позаинтересуват най-малко органите на реда.

 

На 13 ноември Стойчев постави клетва да съблюдава законите на България и се грижи за ползите на столичани. За второто следва да забележим по какъв начин ще се оправи, а що се отнася до законите – към този момент е потвърдил, че за него те са чиста проба условност. Както си му е редът във визитката си Стойчев е икономисал пикантните обстоятелства от биографията си.

 

Заради внушителния си растеж от 205 см. по време на церемонията по полагане на клетва аверът на Копейкин бе разгласен за най-високия общински консултант в София. Пред публицисти той се показа като някогашен баскетболист, играл дълги години в Съединени американски щати. Въпреки настойчивите въпроси на впечатлените от растежа му кореспонденти, остана в загадка в кой тим е бил Стойчев.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Костадин Костадинов Столичен общински съвет СОС „ Възраждане “ Венци Венциславов Стойчев Костя Копейкин
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР