В Новогодишната нощ столичани и гостите на София отново ще

...
В Новогодишната нощ столичани и гостите на София отново ще
Коментари Харесай

Столичани и гости на града ще имат възможност да посрещнат 2019-та година с новогодишен концерт

В Новогодишната нощ столичани и гостите на София още веднъж ще имат опция да бъдат част от празничния концерт „ Сцена под звездите “, който ще се организира по традиция на площад „ Княз Александър I “. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Юбилейното 20-то издание на най-голямото музикално празнично събитие в България се провежда от Столична община, като част от Календара на културните й събития, и ще бъде излъчено в стратегиите на БНТ1 и БНТ4, с цел да доближи до българите в цялата страна, както и до сънародниците ни в чужбина.

Концертът ще стартира в 22.00 ч. и ще продължи половин час след среднощ на 1 януари 2019 година

В празничната стратегия ще се включат едни от най-популярните ни реализатори, измежду които Мариана Попова, Орлин Павлов, Бо Бо, Рут Колева и Стефан Вълдобрев с „ Обичайните обвинени “. За положителното въодушевление на празнуващите ще се погрижат и Софийският духов оркестър с диригент Васил Делиев, танцьорите от фолклорен отбор „ Седеф “ с началник Десислав Михайлов и солистите на балет „ Арабеск “ – Петя Колева и Стефан Вучов. Водещи на спектакъла ще бъдат Мария Андонова и Стефан А. Щерев, познати на феновете от предаването „ 100% будни “ на Българска национална телевизия. Режисьор на спектакъла „ Сцена под звездите “ е Борис Радев. Изявени български спортисти и актьори, измежду които Соня Йончева, Петър Стойчев, Георги Господинов, Владимир Николов, Тереза Маринова, Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Веско Ешкенази, Максим Ешкенази, Илияна Раева ще насочат пожелания към българите в особено снимани видеообръщения.

И тази година обилни илюминации ще озарят небето над София в първите секунди на новата година.

Концертът „ Сцена под звездите “ събра предходната година на площад „ Княз Александър I “ повече от 30 000 души, а над милион фенове наблюдаваха директното телевизионно лъчение на празничното събитие.

В новогодишната нощ ще се движат столичното метро и част от наземния превоз. Подробности за линиите и маршрутите на градския превоз можете да намерите на www.sofia.bg и www.sofiatraffic.bg.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР