В ново изследване, публикувано в списание Patterns, авторите твърдят, че

...
В ново изследване, публикувано в списание Patterns, авторите твърдят, че
Коментари Харесай

Човечеството скоро ще се сблъска с енергийна суша

В ново проучване, оповестено в списание Patterns, създателите настояват, че количеството сила от слънцето и вятъра ще варира доста за седмици, месеци и бъдещи години.

Учените са се фокусирали върху щата Тексас в Съединени американски щати. В съпоставяне с други щати, той създава най-вече вятърна сила, както и доста слънчева. Авторите са построили модел на изкуствен интелект (ИИ) за оценка на вероятностите за възобновима сила в този щат.

Екипът е употребил данни за последните 70 години, въз основа на които създателите основали ИИ, който предсказва евентуална „ енергийна суша “. Така се назовава обстановката, при която производството на сила от възобновими източници пада под целевия предел.

Те устанoвiли предел от 30%, когато към една трета от всички дни производството на сила е ниско. Изследователите разкрили, че Тексас може да се сблъска с ежедневна " енергийна суша " за период от четири месеца.

Слънчевите панели не могат да компенсират толкоз дълъг интервал. Ако системата се основава единствено на слънчева сила, то...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР