В новия завод трябва да се произвеждат 160 хил. коли

...
В новия завод трябва да се произвеждат 160 хил. коли
Коментари Харесай

BMW и Great Wall ще произвеждат заедно електроколи в Китай

В новия цех би трябвало да се създават 160 хиляди коли годишно, а заетите ще са към 3000 души

Германският производител на първокласни коли BMW и китайската компания Great Wall ще влагат дружно 650 млн. евро в производството на електрически автомобили в Китай. Изграждането на завода в град Чжанцзяган в провинция Цзянсу ще продължи от 2020 до 2022 година В него би трябвало да се създават 160 хиляди коли годишно, а заетите ще са към 3000 души, се споделя в известието на двете компании.

Началото на взаимния план

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики През лятото на 2018 година те подписаха съглашение за основаване на взаимното сдружение Spotlight Automotive Limited, а в този момент към този момент планът стартира да се извършва. Spotlight Automotive ще създава електрически коли, като двете компании ще сглобяват личните си марки, като от BMW оповестиха,че там ще се създава последният модел на Mini, оповестява Reuters.

Няколко дни откакто отпразнува 60-тия си рожден ден, от Mini оповестиха първия си електрически модел. Mini Cooper SE ще излезе на пазара през 2020 година, като производството, което стартира този месец, ще бъде основно в Оксфорд. Германският производител разгласи, че ще продължи да създава Mini главно във Англия, като заводът в Китай ще обезпечи спомагателен индустриален потенциал и еластичност за немската компания.

Очаква се заводът да разреши на BMW да създава при атрактивни условия огромен брой електрически коли Mini за международния пазар, декларира Николас Петер, финансов шеф на немския производител.

Връзката Германия – Китай

Mini Cooper SE е петият модел автомобил с различен модел на задвижване, като от BMW се надяват до края на 2021 година да са продали над 1 млн. хибриди и електрически коли. Това е вторият модел електрически автомобил, който немският конгломерат разгласи, че ще създава в Китай, след BMW iX3. По всичко проличава, че BMW ще се постарае да завоюва от разрастващия се пазар на електрически автомобили в Kитай, където за 2018 година бяха продадени над 1.1 млн. автомобила с различно задвижване, което е 55% от международните продажби съгласно данните на The International Council of Clean Transportation.

От BMW Group прибавят, че ще продължат да употребяват одобрените си търговски структури и канали в Китай. Съвместното дружество няма да основава спомагателна организация за продажби в Китай за бъдещи електрически транспортни средства. Всеки сътрудник ще употребява личен канал за продажби за своите съответни марки.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР