В новия парламент Продължаваме промяната (ПП) ще бъде една принципна

...
В новия парламент Продължаваме промяната (ПП) ще бъде една принципна
Коментари Харесай

Кирил Петков: ГЕРБ имат невероятния лукс, че ще разполагат с предвидима опозиция като ПП

В новия парламент " Продължаваме промяната " (ПП) ще бъде една кардинална и градивна съпротива с ясни цели. Това сподели съпредседателят на партията Кирил Петков в изявление пред bTV.

Той още веднъж удостовери решението на партията, че няма да поддържат кабинет, излъчен с мандата на ГЕРБ, и няма да вземат участие в диалози за сформиране на коалиция с тях. От Политическа партия упорстват политиките, за които те се застъпват, да бъдат обсъждани в Народното събрание и в парламентарните комисии, а не в съдружни полемики.

Петков сподели, че ще поддържат всяка една от заложените им 16 политики - без значение кой в парламентарната зала ще ги предложи за разискване. Те включват увеличението на минималната работна заплата, на пенсиите и на Данък добавена стойност прага за дребните компании до 160 хиляди лева

" Решения за България, които имаме вяра, че са верни - без значение дали сме съпротива или не, ние ще гласуваме " за ", разяснява той.

Лидерът на Политическа партия получи и един сбит въпрос от журналистката на bTV, която попита " по какъв начин е Венко Сабрутев ", визирайки изненадващата обстановка от преди седмица, при която на предизборния спор на малкия екран вместо Сабрутев яви точно Кирил Петков.

" Вашата медия би трябвало да е горда, когато преди изборите идват водачи и обяснят кой ще води политиката след изборите. И когато подобен водач пристигна - съгласно мен вие би трябвало да кажете благодаря, а не тръгнете в съпротива ", разяснява Петков.

Съпредседателят на партията добави още, че от Политическа партия ще бъдат " предвидими " в това, което ще поддържат и в това, което няма да поддържат.

На въпрос дали са подготвени да простят грешките на ГЕРБ, Петков отговори, че са склонни да гледат напред, само че не не сас склонни да се " хващат на театрлани осъществявания ". Той сподели, че е получил сигнали за това, ГЕРБ и Движение за права и свободи са купували гласове на изборите

Бившият министър председател разяснява и рецензиите към неговото ръководство, отправени от президента Румен Радев и сподели, че не се тормозят от тях. Според него служебният кабинет е позволил няколко неточности, включително и, че е обвинил държавното управление на Петков за спирането на доставките с съветския енергиен колос " Газпром ".

Той подлага на критика и оповестените от Радев проекти.

" Защо би трябвало в една дребна страна, където имаме лимитиран запас и армията не е в положително положение, да си даваме такава трудност. И нямаме консистентно виждане за бранш, в който президентът би трябвало да е най-силен ", разяснява Петков.

По думите му сходни поръчки би трябвало да се вършат едвам откакто дойдат поръчаните американски самолети F-16 и по-добър вид би бил страната да наеме краткосрочно изтребители, в сравнение с да ги купува.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР