В Новия механизъм за потребителите на ЕК се предлага възприемането

...
В Новия механизъм за потребителите на ЕК се предлага възприемането
Коментари Харесай

Мамиш потребителите – взимат ти 4% от оборота!

В Новия механизъм за потребителите на Европейска комисия се предлага възприемането на кардинален метод за глобите. И преди сме говорили, че може би е най-справедливият - глобите да съставляват проценти от осъществения оборот от съответните търговци за даден интервал от време.

Това сподели пред публицисти ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов след среща с представители на потребителските организации, бизнеса и националните органи, отговарящи за отбрана на потребителите в Представителството на Европейска комисия.

Новите правила би трябвало да влязат в действие от 2019 година

"Заложеното съответно в Новия механизъм е до 4% от оборота. При въвеждането в националните законодателства ще стане ясно тъкмо какъв ще бъде размерът ", посочи той.

"Новият механизъм за потребителите на Европейска комисия съставлява предложение за една договорка, която да подсигурява повече права и благоприятни условия при търгуването в онлайн среда ", разяснява Димитър Маргаритов. "Без значение къде се намират на общия европейски пазар, бихме могли да приказваме за опит за превъзмогване на другите стандарти за потребителите ", уточни той.

"Новата договорка " е посредством подадена ръка от европейските институции всички национални органи дружно с потребителите да изработим допустимо най-хубавите правила, които да дават повече самочувствие, благоприятни условия и гаранция за това, че в случай че бъдат нарушени разпоредбите способите за отбрана ще разрешат заслужено обезщетение ", сподели още Димитър Маргаритов.

С Новия търговски механизъм за потребителите ще има смяна в Директивата за нелоялните търговски практики, която ще планува като нелоялна процедура да бъдат квалифицирани и случаите, при които артикули от една и съща комерсиална марка, без значение какви са като темперамент, се продават с друго наличие на другите пазари, сподели още Маргаритов.

"Това ще разреши, както в тази ситуация с двойния стандарт при храните, да бъдат подхванати ограничения за санкциониране на търговците, които го вършат въз основа на единни критерии, направени от институциите на Европейска комисия да няма своеволно използване на закона ", съобщи той.

"Предвижда се и опцията в границите на едно произвеждане да бъде наказан нарушителят на правата на потребителите и в същото време да бъде несъмнено от съда и компенсацията, което всеки консуматор би могъл да получи ", сподели още ръководителят на КЗП.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР