В новия епизод от поредицата БНТ представя на 6 ноември

...
В новия епизод от поредицата БНТ представя на 6 ноември
Коментари Харесай

БНТ представя филм за Братя Мормареви

В новия епизод от поредицата " Българска национална телевизия показва " на 6 ноември от 21 ч. феновете ще видят филм за братя Мормареви - " Таралежите с бодли ". Телевизионната аудитория на Българска национална телевизия 1 ще разбере каква е тайната на креативната им лаборатория, основала над 30 сюжета за игрални и детски филми, измежду които и " Таралежите се раждат без бодли ".

" Таралежите с бодли " е документална екранизация, основана във връзка 90 години от рождението на Марко Стойчев и 100 години от рождението на Мориц Йомтов. Сценарист и режисьор на кино лентата е Олег Ковачев. Разказват се биографични обстоятелства за креативния тандем братя Мормареви и по какъв начин е прекосявала взаимната им работа - всеки ден са се събирали, с цел да разискват хрумвания, да пишат и да редактират.

В документалния филм е включено и изявление с Кънчо Стойчев - наследник на Марко Стойчев, който споделя спомените си от непосредствения си контакт с героите и споделя на какво се дължи триумфът на тяхната " креативна лаборатория ". Той дава и голямо количество персонален списък - фотоси, видеа, изявленията, документални фрагменти и документи. Включени са доста архивни фрагменти от фонда на Българска национална телевизия и фрагменти от най-емблематичните филми по сюжети на Братя Мормареви.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР