В новия епизод на аудио подкаста Trendy се обсъжда въпросът

...
В новия епизод на аудио подкаста Trendy се обсъжда въпросът
Коментари Харесай

Колко е 5х5 за изкуството в дигитална среда


В новия епизод на аудио подкаста " Trendy " се разисква въпросът може ли да се претърпява изкуство във виртуална среда.



" Да участваш в един подобен нов план e много забавно прекарване. Емоциите, които изпитваш в това виртуално пространство са разнообразни от досегашните, в това число от тези, които като дребен си играл на игри " - споделя художничката Ангелика Радева и споделя за автарът, с който може да се влезе във виртуалното пространство и да правиш съвсем всичко, което може да се прави и в действително, галерийно пространство.

" За първи път посрамвам свои творби в цифрова среда, като видеоигра. Това е нов вид сетивност, ново усещане. Така се основава нова действителност " - споделя художникът Деян Янев и добавя - " Усещането на изкуството е персонално прекарване. И този допир в действителна среда с доста хора - постоянно може да спре ".

Златин Орлов споделя, че поради понижената опция да се концентрираме и да гледаме статично изображение и в този свят - художниците би трябвало да се съобразят с това и да дадат опция да актуалния фен да бъде в интеракция с изкуството.

Миленита споделя за Пол Маккартни от Бийтълс, който предлага свои картини на разнообразни галерии по света за галерия. Но той ги дава на единствената изложба, която взема решение преди да изложи творбите - да ги види.

Какво мислят художниците за AI изображенията? Какво следва за изкуството? Какви са взаимоотношенията ни онлайн свързани с изкуство? Чуйте забавния диалог!



Последвайте ни в: - - -

Източник: Златин Орлов, колаж: Петя Александрова, Dir.bg
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР