В новия брой на Списание 8 водещата тема е за

...
В новия брой на Списание 8 водещата тема е за
Коментари Харесай

Конспиративни теории, които се оказаха истина

В новия брой на Списание 8 водещата тематика е за конспирациите относно коронавируса.
Вече публикувахме елементи от извънредно забавните изявленията с Димитър Недков и проф. Живко Желев по тематиката. Сега ви предлагаме и част от материала ни за тайните теории, които в последна сметка се оказаха истина.

Купете броя от тук
За абонамент тук

Проект „ Слънчева светлина “
Втората международна война приключва с опустошаването на Хирошима и Нагазаки посредством две атомни бомби. Тази покруса слага доста съществени проблеми. Един от тях е по какъв начин се отразява радиацията върху човешкото тяло. Затова през 1953 година Комисията по атомна сила на Съединени американски щати дружно с Военновъздушните сили предизвикват плана „ Слънчева светлина “.

Целта на другите проучвания, които се организират, е да се откри резултатът от атомната радиация върху биосферата и най-много върху човешкото здраве. По това време измежду хората стартира да се популяризира злокобният слух, че държавното управление краде мъртви тела, върху които организира опитите си. Макар и мнозина да отхвърлят опцията Съединени американски щати да са забъркани в оскверняването на телата на умрелите по какъвто и да било метод, става известно, че това било самата истина. Един от водещите учени на плана - доктор Уилард Либи, отбелязва, че най-големият проблем на проучванията е неналичието на човешки проби, и то най-много от деца.

И по този начин се слага началото на една гигантска мрежа от учени, които стартират по незаконен метод и без позволение от родственици да разчленяват мъртви човешки тела и да ги изпращат в Америка. По този метод учените се снабдяват с над 1500 разнообразни проби, множеството от новородени или дребни деца, от разнообразни точки на света – от Австралия до Европа. Джийн Причард, майка на мъртвородено момиченце, споделя, че не `и е било разрешено да облече бебето си за погребението. Причината – краченцата `и били отрязани. Разбира се, всичко това оказва се години по-късно.

През 1960 година доктор Либи получава Нобелова премия за химия и разгласява книги на тематика радиация, в които истината лъсва. А лъчът на справедливостта по този начин и не огрява всичките фамилии, чиито близки били разчленени и подложени на опити.

Тяхната тъга си остава просто ехтене, заглъхнало през годините.
Още за тайните теории, които се оказаха истина и още за тези, които се надяваме да не се окажат истина – четете в юнския ни брой.
Купете броя от тук
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР