В новинарската хроника зачестиха случаите за насилие над животни. Застреляни

...
В новинарската хроника зачестиха случаите за насилие над животни. Застреляни
Коментари Харесай

Неизвестен уби домашен любимец. Стопаните: Спиш ли спокойно?

В новинарската хроника зачестиха случаите за принуждение над животни. Застреляни и унизени кучета, раздрани и душени котки са единствено част от случаите, възмутили стотици. А доста истории остават в сянката на останалите събития, носейки горест единствено на стопаните на погубените домашни любимци.

Подобна е и идната история, която този път е от град Сливен. Жена се обръща към индивида, умъртвил фамилното куче с прочувствен пост в мрежата. Тя не дава детайлности за станалото, само че думите ѝ показват тъгата от загубата на член на нейния дома.

" До индивида, който умъртви кучето ни! Спиш ли към този момент умерено? Защото децата ми - не! Защото той си имаше деца, които го обичат! Имаше си семейство, което обичаше! Ако сте имали проблем, за какво не ни потърсихте? Защо не говорихте с нас? Най-лесно беше да го убиете! ", написа Цветелина Ц.

Ситуацията буди вълна от съпричастност към фамилията, а други жители споделят, че и техните любимци са били убити. Отровени са кучета от породата ротвайлер, както и четири котки.

 Много сливналии недоумяват от това, че техни съграждани са подготвени да лишават живот, без даже да потърсят друго решение. Вижте част от мненията на локалните:

  " Кучето ни претърпя тежка интервенция, всяка вечер се разсънвам, с цел да видя по какъв начин е. Имаме си я като член на фамилията. Натежава бюджета, само че пък я обичаме. Това, което ви пиша доста хора не го схващат, всичко е в положителните сърца.

Съжалявам за нещастието, която е сполетяла фамилията ви! Заради прочувственото здраве на децата си бързо намерете любим, около грижите за него ще разсеят и ще намалите тъгата им! ", написа Мариана К.

" Два ротвайлера ни отровиха и четири котки в безспорна мъка си отидоха ", написа Радина Т.

" Потресена и шокирана съм по какъв начин се убиват кучета в България всеки ден. Как хората станаха толкоз безморални и безкрупулни?! Трябва да има закони, зоополиция, парични санкции и затвор за всеки, който посегне на животно. Само тогава това безумство ще спре. Съжалявам за загубата Ви. Борете се за правдивост!, приканва Десислава Х.

" Ма**а му, хората се трансфораха в изроди. Убиват почтени души,  ей по този начин за наслаждение или тъй като им пречи. Съжалявам за Вашия любим ", прибавя Ели Ш.

Не липсват, несъмнено, и други обстановки, в които поради недобросъвестни стопани, дребни и огромни живеят в боязън. Но съвсем постоянно жертвите от саморазправата с животни може да бъдат избегнати. С отговорно държание на стопаните и човечност от съседите. Защото зад всяко куче или котка стои правилно сърце, служещо на своите стопани.

 А статистиката за принуждение над животни пораства с всеки минал ден. През последните три години над 1060 са регистрираните от Министерството на вътрешните работи (МВР) закононарушения против животни. Разкрити са 141 или малко над 13%. Това стана известно през 2022 година. Информацията е от отговор на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на парламентарен въпрос.
Данните, изнесени от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, демонстрират, че закононарушенията против животни се усилват всяка година – през 2020 година са регистрирани 338, през 2021 година - 303, а от 1 януари до 30 ноември 2022 година са 374. Съответно разкритите закононарушения са 51 през 2020 година, 55 през 2021 година и 35 през 2022 година Най-много са записаните и разкрити случаи на проявена свирепост към гръбначно животно, като в резултат на това e породена гибел или трайно увреждане.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР