В новата предизборна кампания ще се повторят предишните кампании. С

...
В новата предизборна кампания ще се повторят предишните кампании. С
Коментари Харесай

Проф. Людмил Георгиев: Политическото разделение в страната е между ГЕРБ и всички останали

" В новата предизборна акция ще се повторят предходните акции ". С тази прогноза стартира разбора си на политическата обстановка в страната проф. Людмил Георгиев, академични учител, академик пред БНР.

Според него хората търсят нещо ново и това е обяснението за мощния интерес и поддръжка за плана на Кирил Петков и Асен Василев.

В предаването " 12+3 " той акцентира, че сравнението на " Продължаваме промяната " (ПП) с " ИТН " е неуместно, тъй като Има Такъв Народ нямат нищо общо с разбирането за политическо, което професорът дефинира като нещо доста хубаво:

" Не може лявото и дясното да са същите като през 19 или 20 век. Има Такъв Народ е изразител на този фундаментален проблем на актуалната народна власт - обичайното парцелиране на политическото пространство от партиите ".

Проф. Георгиев счита, че Политическа партия е по-традиционен политически индивид от Има Такъв Народ.

" Основната електорална маса на ГЕРБ, това е администрацията, е успокоена и чака нещата да се върнат както досега, това е причина за повишението на поддръжката за някогашните ръководещи, само че няма по какъв начин да се случи. ГЕРБ е в тотална изолираност и не виждам някоя от останалите обединения да си сътрудничи с нея.... Ако ГЕРБ завоюва на изборите, това ще е знак за нищетата на българските гласоподаватели ".

По думите на университетския учител главното политическо разделяне в страната е сред ГЕРБ и всички останали, които не желаят да продължи ръководството на партията на Бойко Борисов.
Проф. Людмил Георгиев изрече мнение, че кандидатурата на Румен Радев е без конкуренция на президентските избори и разяснява, че не чака да се случи обстановката от 2001 година, когато Петър Стоянов изглеждаше, че няма опция, само че загуби изборите за държавен глава от Георги Първанов.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР