В новата бета версия на Windows 11 бе открита нова

...
В новата бета версия на Windows 11 бе открита нова
Коментари Харесай

Windows 11 зарадва потребителите със защита срещу подбор на паролата и с промени в таскбара

В новата бета версия на Windows 11 бе открита нова система за отбрана от офанзива посредством асортимент на паролата. Изданието TechSpot показа, че в компилациите Windows 11 Insider Preview 22528.1000 и нагоре е вградена автоматизирана отбрана против офанзиви по метода на грубата мощ, при която се пробват разнообразни разновидности на паролите, до момента в който не се подбере същинската ключова дума.

Защитата е напълно общоприета. Досега паролата за логване във Windows 11 можеше да се вкарва неведнъж, само че в този момент не е по този начин. След като 10 пъти е въведена неверна ключова дума новата операционна система на Microsoft изключва всички потребителски сметки и хакерът няма по какъв начин да продължи да сортира каквито и да било пароли. За 10 опита е на процедура невероятно да бъде подбрана подобаващата ключова дума.

Другото изобретение е отбягване препълването на таскбара при положение на пускане на огромен брой приложения. В новата версия на Windows 11 билд 25163 таскбарът автоматизирано влиза в режим на препълване, в случай че иконките са токова доста, че към този момент не се събират неговата много лимитирана повърхност.

В новия режим на препълване се е появил нов бутон, при кликването върху който потребителят получава достъп до иконките, които към този момент не се виждат и са скрити отвън забележимата повърхност на таскбара.

И още, усъвършенствана е работата на технологията Nearby Sharing, нараснала е продуктивността и стабилността на Windows 11.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР