В Нова Турция не може да има предсрочни избори, заяви

...
В Нова Турция не може да има предсрочни избори, заяви
Коментари Харесай

Ердоган сложи точка: Няма да има предсрочни избори в Турция!

" В Нова Турция не може да има предварителни избори ", съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, поставяйки точка на полемиката за вероятно евакуиране за по-предна дата на постоянните избори през 2023 година, написа в. " Сабах ".

" Какви предварителни избори? Изборите ще се състоят през юни 2023 година ", безапелационен бе турският президент и запита: " в коя развита страна се върви на избори във време, друго от избраното ".

" Тези неща се вършат в племенните страни. Виждате, че те вървят един път на три месеца, на шест месеца или един път в годината на избори. В Нова Турция е невероятно изборите да бъдат изтеглени ", съобщи още той.

" Предсрочни избори има в племенните страни ", гласи заглавието на " Хюриет " по тематиката, изведено като откъс от изявлението на президента, който приказва на гала по откриването на новата образователна година във висшите образователни заведения на страната.

Думите му са в отговор на апели на опозицията за евакуиране на датата на президентските и парламентарни избори в страната за следващата година, разяснява вестникът.

" Няма да има предварителни избори ", написа в заглавие и " Тюркгюн ", а " Миллиет " отбелязва: " Ние не сме племе ".

Опозиционният в. " Джумхуриет " в това време написа, че при ръководството на Партията на справедливостта и развиването /ПСР/ на Ердоган до момента три от петте извършени парламентарни избори са били предварителни. Единствено изборите през 2011 и на 7 юни 2015 година са се състояли на постоянната дата, отбелязва изданието. За сметка на това предварителни парламентарни избори е имало през 2007 година, на 1 ноември 2015 година и през 2018 година, припомня " Джумхуриет ".

В. " Сьозджу ", друго опозиционно издание, цитира реакцията във връзка думите на президента на неговия някогашен сподвижник и външен министър Ахмет Давутоглу. Според Давутоглу, който основа своя политическа мощ - Партия на бъдещето, Ердоган страда от загуба на паметта.

" Изказването на Ердоган за племенната страна по отношение на предварителните избори, като че ли е на някого, който не е управлявал Турция и е не запомнил личните си думи. Това не е нищо друго с изключение на загуба на паметта ", разяснява Давутголу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР