В нова поредна публикация за лицето, за което се подозира,

...
В нова поредна публикация за лицето, за което се подозира,
Коментари Харесай

Свързваният с отравянето на Скрипал и Гебрев бил десантчик

В нова поредна обява за лицето, за което се подозира, че може да е обвързвано с отравянето на Сергей и Юлия Скрипал във Англия и на Емилиян Гебрев в България, английският проверяващ уебсайт "Белингкат " изнася нови данни за служителя на съветското военно разузнаване Денис Сергеев, прочут като Сергей Федотов.

"Белингкат " оповестява, че след първата обява българските управляващи са оповестили, че през октомври 2018 година са възобновили следствието на случая с отравянето през 2015 година на Гебрев и в този момент работят в тясно съдействие с английската полиция.

Съобщава се още, че съветската работа на Би Би Си е контактувала със брачната половинка на Сергеев, която е декларирала, че той не работи за разузнаването, само че е отказала да отговори какво тъкмо прави. В обявата, озаглавена: "Издирването на Денис Сергеев: Да снимаш фантом ", уеб сайтът обстойно изяснява методите и методите за определяне на същинската идентичност на Сергей Федотов, под което име той е пътувал по света, отбелязва БНР.

Изнасят се и още детайлности от биографията на Сергеев. През 1999 година той е бил с чин капитан и е бил пълководец на парашутистите от 108-ми десантен полк. Този полк, основан в Новорийск на брега на Черно море, е играл основна роля в сраженията в Дагестан през 1999 година, както и във втората чеченска война през 2000-2001 година. На 13 август 1999 година Сергеев е ранен още в първите минути при опита на руснаците да си върнат възвишението Алилен в Дагестан от чеченските бойци. Сергеев е получил държавна премия за присъединяване в тази борба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР