В нова наредба на здравно министерствоБолните да се самоизолиратАко се

...
В нова наредба на здравно министерствоБолните да се самоизолиратАко се
Коментари Харесай

Карантината за COVID в училище - 10 дни

В нова разпоредба на здравно министерство
Болните да се самоизолират

Ако се откри Коронавирус в ясла, детска градина или учебно заведение, контактните деца ще се слагат под карантина за 10 дни в границите на съответното заведение - това значи, че в съответната група или паралелка няма да се одобряват нови деца до приключване на карантината, в случай че не са имунизирани или не са преболедували Коронавирус през последните 3 месеца.

През 10-те дни ще се ускоряват проветряването и дезинфекцията в образователните пространства. Преболедувалите ще се връщат в клас или в групата си, откакто родителите им показват здравна записка, че децата са клинично здрави. Това планува план на разпоредба, квалифициран от здравното министерство по отношение на отпадането на Коронавирус от листата на болесттите, изискващи карантина.

Болните от Коронавирус, диагностицирани с лабораторно проучване, ще се самоизолират и лекуват у дома за интервал до 14 дни, като броят на дните ще се преценя от персоналния доктор. Въведено е конкретизиране, че при липса на наложителна изолираност, по време на боледуване лицата се самоизолират, с цел да не заразят възприемчиви към болестта лица, без използване на нормативноопределени ограничаващи ограничения.

Задължителна изолираност за болните и наложителна карантина за контактните хора ще се постанова единствено със заповед на здравния министър и ще се случва с наставление от РЗИ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР