В нов анализ на екип от учени от няколко страни

...
В нов анализ на екип от учени от няколко страни
Коментари Харесай

Очаква ни тежък глад в невероятни мащаби според ново проучване

В нов разбор на екип от учени от няколко страни се вижда, че увеличаващата се популация на инсекти в топлите елементи на планетата ще има тежки последици за реколтата. Резултати са мощно притеснителни, оповестяват от научното списание Осем.

Много огромен фактор за проблемите, които могат да ни сполетят в случай че актуалната наклонност се резервира, са климатичните промени. Те заплашват човечеството в невероятни мащаби. Учените предвиждат, че през идващите 30 години единствено в Европа годишно вредителите ще унищожават приблизително по към 16 млн. тона пшеница, царевица и ориз. Ситуацията в Америка и Азия е много сходна.

Прогнозите за Съединени американски щати са, че насекомите, които ще нанесат загуби на царевицата, ще се усилят с близо 40% – много стеснителен факт, като се има поради, че Съединените щати са най-големият производител на царевица в света.

В Китай да вземем за пример 27 млн. тона ориз ще изчезнат единствено поради насекомите. Учените са създали прогностичен модел, който сочи, че при повишаване на температурата с всеки два градуса, загубите в международен мащаб ще са страховити – 31% царевица, 19% ориз и 46% пшеница. Загубата на трите зърнени просвета за целия свят ще бъде в порядъка на 213 млн. тона.

„ Очакваме да забележим възходящи загуби на култури заради интензивността на насекомите “ – декларира професор Къртис Дойч от Вашингтонския университет. „ По-високите температури усилват експоненциално техния метаболизъма, което от своя страна води до два риска. Първият е, че желаят да ядат повече, а вторият е, че се стремят да се развъждат повече “.

Как да се преборим с всичко това? Единият от разновидностите е да се създават по-устойчиви против насекомите култури, което ще бъде една непрестанна конкуренция с вредителите. Другият вид е всеобща международна политическа и икономическа тактика против климатичните промени или простичко казано: „ Политиците да решат този проблем. ” Надали и най-големите оптимисти не престават да имат вяра в това…

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР