В нощта срещу петък руските войски отново несеоха масирана атака

...
В нощта срещу петък руските войски отново несеоха масирана атака
Коментари Харесай

Удари от Ту-95МС и МиГ-31 с Кинжал: Русия с нова масирана ракетна атака срещу Украйна

В нощта против петък съветските войски още веднъж несеоха масирана офанзива против Украйна. Регистрирани са изстрелвания на ракети от самолети Ту-95МС - " Кинжал ", авиационни управляеми ракети, както и балистика от Крим и ударни дронове, оповестяват УНИАН и " Фокус ".

Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) оповестиха за изстрелвания от стратегически бомбардировачи Ту-95МС. Регистрирани са и излитания на самолети от летище " Оленя " в Мурманската област на Русия, както и на три МиГ-31К от летище " Саваслейка ". В резултат в Украйна е оповестено огромно предизвестие за заплаха от въздушни удари.

Атаката е почнала малко преди 04:00 часа локално време (съвпада с българското време) и е траяла няколко часа. Освен ракети, руснаците са изстреляли ударни дронове против Украйна. Първото известие за засичането на дронове-камикадзе в било за Сумска област и е подадено още към 20:30 часа на 28 март.

БпЛА са регистрирани във всички елементи на страната. В доста райони, в това число в Лвовска област, е сработила противовъздушната защита.

Съобщено бе и за ракети в посока Каменски, Днепропетровска област. Впоследствие ръководителят на локалната регионална военна администрация Сергей Лисак разясни, че руснаците са атакували редица сериозни инфраструктурни обекти. Един човек е потърпевш е приет в болница в тежко положение.

През денонощието авиацията на въоръжените сили на Украйна е нанесла удари по 14 региона на концентриране на жива мощ, въоръжение и военна техника на съветската войска. На Авдиевското направление денем е отбита офанзива на съветските войски в региона на Семьоновка, а на Бахмутското направление – 11 офанзиви в регионите на четири обитаеми места. Това оповестява Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна, предава УНИАН.

Отбелязва се, че денем са регистрирани 48 бойни конфликта. Руските войски са нанесли четири ракетни и 77 въздушни удара, 53 залпови ракетни изстрела по позиции на украинските войски и обитаеми места.

" Около 20 обитаеми места бяха изумени от противников артилерийски и минохвъргачен огън на посоки Новгород-Сиверски и Слобожански. Окупаторите нанесоха въздушен удар в региона на селището Бобиловка в Сумска област ", се показва в сводката.

" На Купянското направление съперникът не е водил настъпателни (щурмови) дейности. Противникът е нанесъл въздушен удар в региона на село Боров, Харковска област. Около 15 обитаеми места са подложени на артилерийски и минохвъргачен обстрел ", се показва още в сводката на Генщаба на ВСУ.

На Лиманското направление украинските бойци са отбили четири офанзиви на съветските сили в регионите на обитаемоте места Терна в Донецка област и Белогоровка в Луганска област, където съветските войски с поддръжката на авиация са се пробвали да пробият отбраната на ВСУ.

Руските сили са нанесли въздушен удар и в селището Ямполовка в Донецка област, " като повече от 10 обитаеми места са потърпевши от артилерийски и минометни удари ".

" На направление Бахмут ВСУ отблъснаха 11 офанзиви в регионите на обитаемоте места Часов Яр, Клещеевка, Андреевка в Донецка област, където врагът с поддръжката на авиацията се опита да усъвършенства тактическата си позиция ", оповестяват още от Генералния щаб на ВСУ.

" В региона на Авдеевка ВСУ отразиха една офанзива наоколо до село Семьоновка, Донецка област, където врагът се опита да избие нашите елементи от заетите позиции ", показват от Генералния щаб на ВСУ.

Според сводката за 28 март, съветските сили са нанесли удари и в регионите на обитаемоте места Очеретине, Уманске и Бердичи в Донецка област, като " към 10 обитаеми места са били изумени от артилерийски и минометен обстрел ".

" На Новопавливското направление ВСУ не престават да сдържат съперника в регионите на селата Георгиевка и Новомихайловка, където съперникът 13 пъти се опита да пробие защитата на нашите войски ", показват от Генщаба на ВСУ.

Руските сили са нанесли въздушни удари и в регионите на селищата Красногоровка, Константиновка и Антоновка в Донецка област.

" На Ореховското направление врагът с поддръжката на авиацията осем пъти нападна позициите на нашите бранители в регионите на Работино, северозападно от Вербовое на Запорожка област. Противникът нанесе въздушни удари в региони на обитаеми места Старомайорске в Донецка облас, Малиновка в Запорожка област ", се добавя в сводката.

" От артилерийски и минометен огън в това направление са обстрелвани към 10 обитаеми места. На Херсонското направление през денонощието съперникът извърши един удар по позициите на украинските войски на левия бряг на Днепър. Над 10 обитаеми места бяха обстрелвани с артилерия и минохвъргачки ".

" През денонощието авиацията на ВСУ нанесе удари по 14 региона на концентриране на жива мощ, въоръжение и военна техника на съперника. Също по този начин от силите и средствата на Противовъздушна отбрана на Украйна е унищожена една управляема ракета ", означават от Генералния щаб.

" Подразделенията на ракетните войски са развалили четири пункта за ръководство, четири системи за противовъздушна защита, две артилерийски системи и хранилища за муниции на съветските сили ", излиза наяве от сводката на Генералния щаб на ВСУ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР