В нощта на понеделник срещу вторник безпилотната авиация на ВКС

...
В нощта на понеделник срещу вторник безпилотната авиация на ВКС
Коментари Харесай

Операция "Възмездие": ВКС жестоко отмъстиха за атаката по руските военни, ликвидираха цяла тумба главатари на „Ал Кайда“ в Идлиб и Хама

В нощта на понеделник против вторник безпилотната авиация на Върховен касационен съд на Русия откри огромно скупчване на бронирана техника на терористи от сирийския клон на „ Ал Кайда “ по административната граница на две провинции – Идлиб и Хама. На идващото утро внушителните сили на бандитските формирования започнаха мощно нахлуване на север в Хама, пробвайки се да завладяват следени от държавното управление региони.  Хайят Тахрир аш Шам “ („ Джебхат ан Нусра “, сирийската „ Ал Каида “) и „ «Ислямска партия на Туркестан “ с десетки танкове и БМП се нахвърлиха на защитата на Въоръжените сили на Сирия, пробивайки фронта с широчина 20 километра и дълбочина от 12 километра.

В хода на нападението съветски военни попаднаха в обграждане в Идлиб, а министерството на защитата стартира избавителна интервенция.

Самолети на Върховен касационен съд на Русия и Военновъздушни сили на Сирия започнаха да нанасят масирани удари в северната част на Хама и Идлиб, целейки се в бази и позиции на „ Хайят Тахрир аш Шам “ в редица обитаеми пунктове, оповестява Русвесна.

В хода на отразяването на това нахлуване авиацията и сухопътните войски са унищожили огромно количество терористи и тяхната военна техника.

По данни на министерството на защитата на Русия, в хода на боевете Върховен касационен съд на Русия и Армията на Сирия са разгромили настъпващите сили на „ Ал Кайда “, унищожавайки 850 терористи.

Сред убитите се оказа и върхушката на терористичните групировки. Медийните запаси на бандитските групи разпространиха некролози и фотоси на ликвидираните им главатари. Сред тях в северната част на Хама е бил премахнат по този начин наричания емир на Алепо Абу Ал Аббас Анадан (снимка 1).

Други няколко високопоставени полеви командири на „ Ал Кайда “ са били убити с точни удари на съветската авиация: „ Лидерът Хоссам Салама е бил погубен с попадение на съветска бомба в неговия дом, а водачът Шейх Абу Исса е умрял след въздушен удар на съветската авиация по боен щаб “, пишат изданията на терористите и разгласяват техни фотоси (снимки 2 и 3).

Превод и редакция: БЛИЦ








Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР