В нощта на 2 януари Руската федерация извърши пореден масиран

...
В нощта на 2 януари Руската федерация извърши пореден масиран
Коментари Харесай

МВнР на Украйна иска пълна изолация на Русия и далекобойни ракети

В нощта на 2 януари Руската федерация извърши следващ масиран ракетен удар по украински градове, заявяват от украинското външно министерство в изказване, публикувано от украинското посолство в България.

Противникът изстреля десетки ударни дронове, крилати и аеробалистични ракети по Киев, Харков, Николаев, Кропивницки и други обитаеми места.

В Киив бяха регистрирани редица опустошения, в това число попадения в жилищни здания, склад, супермаркет и газова инфраструктура . В някои региони на столицата няма ток и вода.

Руската федерация нападна също жилищни региони на Харков.

Към тази заран към този момент се знае за 92 ранени и 4 починали. Като се има поради, че издирвателно-спасителните интервенции не престават, броят на жертвите може да се усили .

Русия продължава да води война против украинските дами, деца и старци. Атакуваните от съветската войска обекти са единствено цивилни , съгласно украинското външно министерство.

Министърът на външните работи Дмитро Кулеба прикани непознатите страни да реагират уверено на следващата съветска терористична офанзива, като подхващат набор от ограничения, които, наред с други неща, да включват ускорение на доставката на Украйна на спомагателни системи за противовъздушна защита, бойни дронове от всевъзможен вид и ракети с обхват на деяние над 300 километра , взимане на решение за прекачване на замразени съветски активи за потребностите на Украйна и преустановяване на контактите с съветски дипломати в съответните столици и интернационалните организации.

Терористичният режим в Москва би трябвало да почувства, че интернационалната общественост няма да си затвори очите за избиването на цивилното украинско население и унищожаването на сериозна украинска инфраструктура, декларират от украинското външно министерство.
 Зеленски: От 29 декември Русия хвърли против Украйна 300 ракети и над 200 бойни дрона
Зеленски: От 29 декември Русия хвърли против Украйна 300 ракети и над 200 бойни дрона

Това е изцяло преднамерен гнет, съобщи украинският президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР