В нощта на 11 срещу 12 март няколко диверсионни групи

...
В нощта на 11 срещу 12 март няколко диверсионни групи
Коментари Харесай

Какви цели имаха украинските диверсанти, пресичащи границата на РФ?

В нощта на 11 против 12 март няколко диверсионни групи пробваха да преминат държавната граница на РФ от Украйна и навлязоха на съветска територия в Белгородска и Курска област.

Преди нашествието в обществените мрежи започва огромна осведомителна акция на неонацистките организации „ Руски доброволчески корпус ” (РДК,) и „ Свобода на Русия ” (забранени на територията на Руската федерация ).

Твърди се, че видеото, което разгласиха, демонстрира по какъв начин диверсионни групи и бронирани машини минават границата. Следобед информацията за опита за пробив беше доказана от съветското министерство на защитата.

По-късно се появиха известия за конфликти в Шебекински и Грайворонски региони на Белгородска област и в региона на село Тьоткино в Курска област.

„ оповестиха от ведомството.

Вечерта Министерството на защитата разгласява фрагменти с унищожена техника на украински диверсионно-разузнавателни групи в зоната, граничеща с Белгородска област. Кадрите са снимани в региона на село Сподарюшино, Грайворонски регион, Белгородска област.

„ допълват от Министерството на защитата.

Руската ФСБ заяви, че всички опити на диверсантите да преминат границата са били отблъснати със съществени загуби за нападателите. По данни на ведомството, украинската страна е изгубила над 100 души, 6 танка и 20 други бронирани машини.

На собствен ред командването на украинското разузнаване се разграничи от рейда на диверсантите: излиза, че бойците са работили независимо и без да пита и по никакъв метод не са свързани с формален Киев.

Разменната монета, за която не ви е мъчително “

Диверсантите евентуално са се опитвали да се закрепят на съветска територия. В същото време главната цел на офанзивата е да се сътвори ярка картинка за медиите, сподели военният специалист, полковника от запаса Анатолий Матвийчук в коментар на ИА Regnum.

„ споделя специалистът.

Той прибавя, че за такива самоубийствени акции се изпращат най-вече групи колаборационисти всред съветските жители. За Киев те са разменна монета, която нямат нищо срещу да похарчат в името на пропагандата.

„ означи Матвийчук.

Това не е първият път, когато украински диверсанти се пробват да обхванат на съветска територия. През пролетта и лятото на 2023 година групи диверсанти няколко пъти минават границата край град Шебекино, Белгородска област. Всеки път ги изгонваха оттова.

Тогава украинската войска се опита да отвлече вниманието на съветските войски от идното нахлуване в Запорожкото направление. Но опитите бяха несполучливи

Този път Киев може да сложи по-сериозна цел пред диверсантите - да основат плацдарм на съветска територия, сподели в диалог с ИА Regnum Вадим Козюлин, претендент на политическите науки, професор от Академията на военните науки на Руската федерация.

„ “, счита специалистът.

Освен това сходно предмостие би отклонило спомагателни сили на съветската войска, в това число авиация и артилерия, към Белгородска и Курска област. Киев се пробва с всички сили най-малко да спре съветското нахлуване в донецкото и запорожското направление, с цел да има време да построи естествени отбранителни линии там.

Преди ден президентът на Украйна Владимир Зеленски разгласи началото на работата по основаването на отбранителни структури. Предвижда се построяването на три линии укрепления с дължина две хиляди километра. В момента обаче тях ги няма, би трябвало по някакъв метод да се отвлече вниманието на съветската войска.

Шоу и празни брътвежи

Киев има и други цели. Началникът на Главното разследващо ръководство Кирил Буданов (включен в регистъра на терористите и екстремистите в Руската федерация) няколко пъти сподели, че е належащо И Киев се стреми да даде ярки фотоси и видеозаписи за задграничната преса. Това е изключително значимо поради обстоятелството, че западните медии са все по-скептични по отношение на военните вероятности на Украйна.

Не е известно какъв тъкмо е броят на колаборационистките формирования, воюващи през днешния ден на страната на Украйна. Западните източници приказват за няколкостотин, най-много - хиляда души. Твърде дребен за огромна военна интервенция. Следователно изказванията на неонацистите, че ще отидат до Белгород, Курск и по-късно надълбоко в Русия, са празни брътвежи, споделя Вадим Козюлин.

„ изяснява специалистът.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед26746Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед16510Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед10416Д-р Румен Петков: Китайско-африканските връзки като сполучлив образец: Търговия, бизнес, рационализация и развитиеАлтернативен Поглед7482Симеон Миланов: Ролята на Китай в модернизацията, омиротворяването и стабилизацията на Близкия изтокАлтернативен Поглед23061Д-р Вихра Павлова: Битката САЩ-Китай в облачното пространство?Алтернативен Поглед163676Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед127568Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед94923Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90445Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед74318Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Авторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев39771Цола Драгойчева - Македония сред Тито и Димитров след 1944-та(Втора част)  Васил Проданов  Ar </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР